Zavřít reklamu

Apple TV 2015 icon
Téma osobních asistentů, potažmo domácích asistentů je v poslední době poměrně v módě. Tento týden jsme vás již informovali o tom, že Google chystá svůj nový produkt Google Home, který se postaví konkurenčnímu produktu Amazon Echo. Poté do toho vstoupily spekulace o tom, že Apple také chystá něco velmi podobného. Spekulace z posledních dní však začínají získávat konkrétnější obrysy. Server VentureBeat přinesl konkrétnější informace o tom, jak by mohl tento produkt vlastně vypadat, a kdy bychom se ho mohli dočkat. A ano, pravděpodobně půjde o upgrade Apple TV.

Server VentureBeat přišel se sadou zajímavých informací, které údajně získal od „nejmenovaného“ zdroje. Dle něj (a dle mnohých čtenářů, kteří usoudili v podstatě totéž) Apple nebude vyvíjet další samostatný produkt, který by byl konkurencí vůči již zmiňovaným Google Home a Amazon Echo, ale naopak implementuje pokročilé funkce Siri do nové generace Apple TV.

Příští verze Apple TV by tedy měla obsahovat podstatně dokonalejší verzi Siri, na které by celý tento systém stál. Dále by zde musel být přidán mikrofon a reproduktory, které by se staraly o komunikaci mezi Siri a uživatelem. Zařízení by dále vyžadovalo větší výpočetní výkon, vzhledem k nárokům, které by muselo splňovat. S tím se pak váže další problém odvodu tepla. Dá se tedy očekávat, že příští generace Apple TV (nebo ta, která bude obsahovat tyto funkce), bude zcela nově vyrobená a pravděpodobně bude také jinak vypadat.

Apple také musí zapracovat na infrastruktuře, která je s využíváním Siri spojená. O tom, že by se vývojáři mohli dočkat Siri SDK jsme vás informovali dříve. Právě aktivní přístup vývojářů k Siri je pak klíčem k prohloubení funkcionality samotné asistentky. Podle informací z konce loňského roku již Apple na další generaci Apple TV pracuje, je tedy celkem pravděpodobné, že bychom se představení mohli dočkat již na podzimní Keynote.

Apple TV 4 2015

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.