Zavřít reklamu

Apple Watch nylon icon

Apple Watch toho dokáží opravdu hodně. Můžete pomocí nich nejenom telefonovat, ale také například nastartovat automobil, odemykat dveře od svého domu nebo na nich jednoduše hrát hry. Ty vám pomohou v autobuse, čekárně nebo tramvaji zkrátit čas. Přesto si ale někteří vývojáři pokládají otázku, zda-li má nějaký smysl vytvářet hry pro Apple Watch. Vývojáři už od začátku věří, že uživatele zaujmou především jednoduché a krátké hry, ale je tomu opravdu tak? Někteří vývojáři řekli, že hry na hodinky mají smysl, ostatní se domnívají, že ne. Vývojář Jacob Williams sdělil, že mu trvalo přibližně jeden den než si uvědomil, že Apple Watch nikdy nebudou pro hráče.

CEO Aki Järvilehto, jehož firma vytvořila populární hru Runeblade pro Apple Watch, je přesvědčený, že uživatelé na svých hodinkách hrají hry nárazově a pouze maximálně několik minut. Také si myslí, že hry by měly být stále aktualizovány a přinášet nové funkce. Hra má opravdu mnoho fanoušků, kteří jsou zároveň aktivní i na Runblade Subreddit fóru. Podle statistik zapnou aktivní hráči hru na svých Apple Watch více než 100 krát za jeden den. Runeblade obsahuje klasické RPG prvky, tedy inventář, kouzla, nové schopnosti i úrovně, ovšem vsází na naprosto primitivní ovládání.

Vývojář Matt Wiechec, který stojí za hrou Tine Game of Pong napsal, že Apple by měl být více podporovat aplikace a především hry pro chytré hodinky. „Nestává se často, že bych otevřel aplikaci Watch a snažil se objevovat nové aplikace. Jsem si jistý, že mnoho lidí to má stejně jako já. Apple se vůbec nesnaží záložku Objevování v aplikací Watch aktualizovat, a nalézt tak nové a dobré aplikace je opravdu složité. Myslím si, že by bylo mnohem lepší, kdyby Apple integroval aplikace pro Apple Watch přímo do App Store. Chtělo by to přidat kategorie, aktualizovat Top žebříčky,“ řekl Wiechec.

Většina vývojářů pro server Macworld uvedla, že stále zůstávají optimističtí ohledně hraní her na Apple Watch. Bohužel velký počet her je funkčních pouze s iPhonem, to by se ale mělo změnit – Apple nedávno informoval všechny vývojáře, že od 1. června 2016 musí být všechny watchOS aplikace zaslané na App Store nativní. Musí tak být postavené na watchOS 2 SDK nebo novějším a nesmí tam být závislé na iPhonu. To mnoho vývojářů ocenilo a uvedlo, že to bude další motivace pro vývoj kvalitních her. Také se shodují, že hry pro Apple Watch mají smysl, přesto nesmí být dlouhé a musí majitele motivovat aby znovu hru zapnul.

tinygame fb

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.