Zavřít reklamu

BMW iconZatímco nedávné zprávy naznačovaly, že BMW by mohlo být hlavním partnerem Applu při vývoji a následné výrobě chystaného Apple Car, je německá automobilka jedna z posledních lídrů, kteří ještě nepodporují platformu Apple CarPlay ve svých vozech. Situace by se však měla konečně změnit, protože BMW chystá ještě v tomto roce nabídnout hned dva vozy, které budou platformu podporovat a půjde tedy o vůbec první automobily s logem německé automobilky, ve kterých si jejich majitelé mohou chytře připojit iPhone do systému přímo od Applu

Že BMW bude podporovat CarPlay tak trochu uniklo z ceníku pro modely BMW X5 M and BMW X6 M, které se objevily na fóru německé stránky bimmerpost.com. Ceník se vztahuje k 1. srpnu tohoto roku a za CarPlay je potřeba si připlatit jako za nadstandardní výbavu. Platformu bude možné ovládat na velké 10,25″ dotykové LCD obrazovce, kterou už BMW nasazuje do svých vozů 7. série.

Zajímavé ale je, že BMW v popisu služby prozradilo, že iPhone bude možné ke CarPlay připojit i bezdrátově. V současnosti je totiž nutné připojovat iPhone přes kabel, aby s platformou komunikoval a zobrazovaly se například SMS zprávy a fungovaly ostatní služby. V září nebo možná už za necelý měsíc na WWDC by Apple ale mohl představit bezdrátový CarPlay, což by výrazně usnadnilo spojení smartphonu od Applu s automobilem, jelikož by nebylo nutné při každém nastoupení iPhone připojovat a při každém vystoupení zase odpojovat.

BMW Apple CarPlay FB

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.