Zavřít reklamu

iTunes 12.2 logoV pondělí jsme vás informovali o tom, jaké problémy způsobovalo iTunes některým lidem tím, že bez jejich svolení či zásahu mazalo jejich vlastní hudbu z pevného disku počítače. Jako úplně první na to upozornil blogger James Pinkstone, jehož zpráva pak spustila lavinu reakcí na stejné téma (původní článek najdete zde). Dnes Pinkstone na svém webu zveřejnil další článek, který popisuje to, jak se k problému postavil Apple. Společnost vyslala na na místo jeho bydliště dva techniky, kteří strávili celý den řešením problému. Otázkou ovšem zůstává, jestli se jim nakonec podařilo něčeho dosáhnout.

Apple poslal na místo dva techniky, Toma a Ezru, kteří strávili nad počítačem bloggera celý den. A to i přes to, že se jednalo o sobotu. Oba technici prý během celého dne absolvovali mnoho konferenčních hovorů s dalšími techniky Applu, a snažili se přijít na to, jak onen problém v iTunes zreplikovat. Zkoušeli prý mnoho různých metod, pomáhali si speciální vývojářskou verzí iTunes, kterou měli na vlastním externím disku, a která jim měla pomoci najít příčinu, proč iTunes maže data uživatelů.

Jeden z techniků se na místě zastavil i v neděli, kvůli datům z využívání iTunes a Apple Music, která jim měla osvětlit zda-li neexistuje nějaká souvislost s používáním těchto dvou služeb a smazáním téměř 122GB hudebních souborů, které měl Pinkstone v počítači. Ve finále se ale prý nepodařilo najít nic, co by technikům v tomto případě pomohlo. Autor blogu uvádí, že z celé víkendové anabáze neexistuje žádný konkrétní závěr, a že se nepodařilo onu chybu replikovat znovu. Dle inženýrů je to velmi složitý proces, jelikož se jedná o velmi zvláštní druh chyby.

Mezitím však Apple vydal iTunes verze 12.4, která by měla tento problém údajně řešit, ovšem nikdo to není schopný potvrdit na 100%, jelikož ani zástupci Applu pořád neví, co se vlastně stalo. Momentálně tedy doporučujeme, pokud iTunes používáte a máte v knihovně nějaká data, abyste nezanedbávali zálohování svých dat, pokud o ně nechcete přijít.

iTunes

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.