Zavřít reklamu

iPhone 7 instagram iconVzpomínáte si na aféru, kdy jeden ze zaměstnanců Applu zapomněl v baru tehdy ještě nepředstavený iPhone 4 a do světa se tak dostaly fotografie zachycující kompletní design a informace prozrazující vlastnosti nového iPhonu ještě před jeho představením? Možná šlo tehdy o chytrý tah Applu, možná doopravdy jen o nehodu, které se občas můžou stát i nejbohatší společnosti světa, která své projekty tají do posledního dne. Podobnou „nehodou“ by mohla být i fotografie od uživatele @stevlocker na Instagramu, který se v zrcadle vyfotil se svým iPhonem, který ale nevypadá jako žádný doposud představený iPhone. Vypadá totiž jako iPhone 7, nebo alespoň tak, jak je chystaný iPhone popisovaný.

Když se totiž na telefon, který můžete vidět na fotografii níže, zahledíte, pravděpodobně ihned si všimnete, že mu chybí pruhy pro antény vedoucí přes záda telefonu. Právě o těch se spekuluje, že je Apple u iPhonu 7 vypustí. Navíc se zdá, že čočka fotoaparátu je zarovnaná s tělem telefonu, což je také jedna z designových změn, které bychom se měli u iPhonu 7 dočkat. Uživatel ale drží v ruce větší 5,5″ Plus model, který by měl mít duální fotoaparát, což je první náznak, že by nemuselo jít o skutečnou fotografii.

https://www.instagram.com/p/BFLoxQJNHrV/

Uživatel @stevlocker, který by se měl ve skutečnosti jmenovat Steven Huon, není jen tak ledajaký, náhodný „majitel iPhonu 7.“ Podle informací by měl ve Francii pracovat pro Apple a starat se o francouzský obsah pro Apple TV a Apple Music. Ještě před samotným spuštěním Apple Music prozradil na svém Instagramu jméno streamovací služby, které Apple druhý den opravdu potvrdil na WWDC 2015. Navíc se podle publikovaných fotografií často zúčastňuje Apple eventů, což by mohlo naznačovat, že jde skutečně o zaměstnance kalifornské společnosti. Server 9to5mac však měl přístup k databázi zaměstnanců v Applu a žádného Stevena Huona v ní nenašel.

Druhým náznakem, že by nemuselo jít o pravý iPhone 7, je samotná fotografie, která by mohla být snadno upravená. Kdokoli totiž mohl ve Photoshopu odstranit pruhy a upravit čočku fotoaparátu, aby na fotografii vypadala tak, že nevystupuje. Když si totiž snímek přiblížíte a zahledíte se na pravou stranu u fotoaparátu v místě, kde by měl být pruh, možná zpozorujete oblast, která vypadá, jako kdyby byla upravená nástrojem Clone ve Photoshopu.

 

 

Je otázkou, zda jde o skutečný iPhone 7 či nikoli, ale chybějící pruhy a zarovnaná čočka koresponduje s informace o budoucím telefonu od Applu, které prozradily mnohé zdroje obeznámené s plány Applu, včetně nejspolehlivějšího analytika Ming-Chi Kua. Uživatel @stevlocker ale na dotazy, zda jde o iPhone 7, neodpovídá. Nicméně jeho minulosti a možná pozice v Applu, nám může naznačovat, že telefon, který drží v ruce, je skutečně chystaný a doposud nevydaný iPhone 7.

zoomed-in
Unknown

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.