Zavřít reklamu

App Store iPhone icon

Oficiální obchod aplikací App Store zaznamenal za 7 let od svého spuštění přes 100 miliard stažených aplikací nebo her. Zároveň díky němu vývojáři vydělali přes 30 miliard amerických dolarů. Nyní na něm nalezneme přes 1,5 milionů aplikací. Málo kdo ví, že Apple každou aplikaci, která je na App Store schvaluje. Nemělo by se tedy stávat, že na App Store nalezneme například nějaké podvodné nebo „zavirované“ aplikace, které mohou krást naše data. Mnoho vývojářů si stěžovalo na dlouhý schvalovací proces aplikací, nyní Apple bude schvalovat aplikace do 24 hodin.

Apple se snaží zlepšovat své služby v době, kdy prodejnost iPhonů klesá. Dříve museli vývojáři průměrně čekat 8 dnů, než byla aplikace schválena. Apple si nově dá na čas a aplikace schválí už za 24 hodin. „Způsoby, kterými vyvíjíme aplikace pro iOS se točí okolo faktu, že i schvalování aktualizací může trvat dlouho. Snažíme se aby byl aktualizační cyklus týdenní. Rychlejší schvalovací proces je výborný a urychluje vývojový cyklus. Aplikace po předložení je za několik hodin dostupná,“ řekl vývojář, který stojí za aplikací Uber nebo Forusquare.

Apple se tak snaží konkurovat Googlu, který na začátku minulého roku také spustil schvalovací proces. Google byl za proces chválen, protože schvalování aplikací trvá v případě Googlu pouze několik hodin. Google hodnotí aplikace taktéž podle regionálních norem – v Severní Americe používá systém ESRB a v Evropě PEGI. Země které nemají jednotný systém hodnocení používá Google i Apple obecnou věkovou stupnici.

appstore-update-ipad-fb

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.