Zavřít reklamu

ive-cook-iconV současné době nabízí Apple pouze jeden produkt v oblasti automobilového průmyslu a to službu/funkci Car Play, což je nadstavbové rozhraní infotainment systému pro použití s výrobky Apple. Drby, dohady a další podložené či nepodložené informace o tom, že by Apple mohl vyrábět vlastní automobil však znamenaly to, že se Tim Cook a Jony Ive dostali do desítky nejvlivnějších lidí v oblasti automobilových technologií. Tento žebříček pak sestavil online portál The Drive, který patří pod magazín Time. 

Magazín The Drive v pondělí publikoval první část ze svého segmentu „The Drive 50“, který nově řadí 50 nejvlivnějších osob v globálním automobilovém průmyslu. Tim Cook a Jony Ive se pak nachází v desítce zabývající se vývojem a výrobou nových technologií, které automobilový průmysl bude využívat. Jde zejména o inovovaná softwarová řešení, hardware a tradiční mechaniku.

Apple je pak jedinou společností, jejíž zástupci se v žebříčku objevili více než jednou. Jony Ive se umístil na šestém místě, a Tim Cook dokonce na místě třetím. Magazín sice nezveřejnil svou metodologii použitou při výběru a hodnocení kandidátů, nicméně v prospěch Applu prý hovoří unikátní designový jazyk, Car Play a hlavní aplikace pro Apple Watch, které fungují jako vynikající stavební kámen pro potřeby budoucnosti. Dohady a zvěsti o připravovaném Apple Car zcela jistě také hrají svou roli.

Dvojice pánů z Applu je pak v samé lepší společnosti. Do žebříčku se dostal například (naprosto překvapivě) Elon Musk, který drží první pozici. Dále pak například John Krafcik, který vede divizi Googlu v oblasti autonomních vozidel, Kazunori Yamauchi, který je hlavním designérem populární série Gran Turismu, Uri Levine od aplikce Waze a několik dalších.

16824-13878-15923-12484-Screen-Shot-2016-02-17-at-41517-PM-l-l

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.