Zavřít reklamu

sir-jonathan-iveV rozsáhlém rozhovoru pro agenturu Bloomberg, ve kterém jsme se měli možnost dozvědět novinky o změnách kultury v Applu, o Timu Cookovi a nebo o tom co pro Apple znamená Apple Pay a Apple Watch, se Tim Cook, Jony Ive a Jeff Williams podělili o zajímavé informace ze zákulisí společnosti. Jony Ive uvedl, že Apple začal poprvé vyvíjet Apple Watch před třemi lety a to v době kdy ještě nositelná zařízení nikdo nevyráběl. Ive říká, že Apple Watch jsou jedním z nejtěžších projektů, na kterých kdy pracoval a že jejich finálnímu představení na uplynulé keynote předcházelo obrovské množství výzkumů a testování.

Apple pozval do svého sídla několik historiků, kteří se zabývají právě hodinkami v čele s francouzským expertem na starožitnosti Dominique Fléchonem a během rozhovorů se členové týmu Applu snažili přijít na filozofii nástrojů, které v minulosti měřili čas. Sám Ive se podle vlastních slov ponořil do hodinářské historie a hodiny a hodiny studoval jak se vyvíjeli nejrůznější způsoby měření času v průběhu historie.

Hodiny byly nejprve umístěny na věžích v centru měst a v průběhu času se miniaturizovali, aby se nakonec objevili v našich kapsách, odkud se později přestěhovali na zápěstí. Tomu že nosíme hodinky na zápěstí vděčíme lodním kapitánům, kteří potřebovali vědět jaký je přesný čas, ovšem zároveň pevně svírat kormidlo.  „Je zajímavé, že trvalo stovky let najít zápěstí jako ideální místo pro nošení hodinek a od té doby se toto místo nijak nezměnilo. Tvrdím, že zápěstí je tím pravým místem pro technologie,“ uvedl Jony Ive.

Ive a jeho tým experimentovali s různými rozhranimi pro Apple Watch, včetně Pinch-to-Zoom, o kterém později Apple vtipkoval během Keynote. Tým Applu se nakonec rozhodl vsadit na digitální korunku, tedy na fyzické tlačítko, které je možné používat pro řadu úkolů včetně přístupu na domácí obrazovku. Ive musel také vyvinout jedinečné balení, které slouží jako nabíječka a mnoho kvalitních náramků. Na Apple Watch pracoval ohromující počet zaměstnanců s nejrůznějšími specializacemi, které vedl Jeff williams. Stovky designérů a inženýrů společně navrhli procesore S1, snímač tepové frekvence a speciální slitiny, které Apple Watch používají.  Williams uvedl, že zatím co mohl Apple udělat Apple Watch tak, aby stihl předvánoční prodej, rozhodl se počkat a vytvořit nejlepší produkt na světě i za cenu, že se první produkty dostanou k zákazníkům a na začátku roku 2015.

Dnes nejčtenější

.