Zavřít reklamu

Jak jsme informovali, Tim Cook se v noci zúčastnil konference pořádané serverem AllThingsD, na které CEO společnosti Apple vyzpovídala dvojice slavných moderátorů a novinářů Walt Mossberg a Kara Swisher. Ti mimo jiné požádali generálního ředitele společnosti Apple o to, aby jsem řekl svůj názor na zařízení, která jsou označována jako inteligentní hodinky, v případě Applu pak konkrétně jako iWatch. Tim Cook uvedl, že jsou nositelné věci neuvěřitelně zajímavé a že by to mohl být obrovský prostor na trhu. Cook nosí Nike Fuelband, ale říká že v oblasti nositelných inteligentních doplňků není žádný velký hráč na trhu a je to tedy oblast, kterou Apple zkoumá.

„Neexistuje nic, co by přesvědčilo dítě které nikdy nenosilo brýle, náramek nebo hodinky, aby jednu z těchto věcí vyzkoušelo nebo alespoň já jsme nic takového neviděl. Takže si myslím, že je v této oblasti mnoho prostoru pro průzkum, pro nás je tento trh zralý a jsme nadšeni. Myslím, že budou tuny společností, se kterými budeme hrát o tento trh. Vidím to jako další velmi klíčovou větev stromu. Myslím, že zápěstí je zajímavé. Nosím Nike Fuelband na mém zápěstí a považuji to za přirozené. Ale jak už jsme řekl, myslím že aby to fungovalo, musíte nejdřív přesvědčit lidi, že je to tak neuvěřitelný produkt, že jej chtějí nosit.“

Pro mnohé naše čtenáře je však ještě zajímavějším tématem než Apple iWatch samotný operační systém pro mobilní telefony iPhone, tablety iPad a multimediální přehrávače iPod touch, tedy iOS. Právě novou verzi iOS, tentokrát již sedmou v pořadí, pravděpodobně uvidíme již za necelé dva týdny na WWDC 2013, které startuje již 10. 6. 2013.

Kara Swisher se zeptala Tima Cooka, zda Jony Ive pracoval na novém iOS. Tim Cook toto tvrzení jako první ze společnosti Apple oficiálně potvrdil a uvedl, že Jony Ive skutečně pracuje na iOS.

„Ano. Co děláme od loňského podzimu je změna – opravdu rozjet naši novinku. Klíčem v post-PC éře je mít skvělý produkt, neuvěřitelný hardware, software a neuvěřitelné služby a vše zkombinovat tak, že nemůžete říct co je čím. Kouzlo je v křižovatce všech těchto věcí.“ Tim Cook dále vysvětloval, že Ive se významně podílel na vzhledu výrobků Applu v posledních letech a že by mohl udělat to samé pro software. Swisherová se zeptala, zda právě to, že se Jony Ive začal podílet na designu software byl důvod, proč odešel bývalý Apple senior viceprezident Scott Forstall. Cook odpověděl, že cílem bylo pouze stmelit pracovní skupiny v rámci Applu.

Nechci mluvit o lidech, kteří s námi již nejsou. Celý koncept je stmelit skupiny ještě více a tak, abychom mohli trávit více času při hledání kouzla mezi hardwarem, softwarem a službami. Teď o sedm měsíců později po odchodu Scotta vidím, že to byla neuvěřitelná změna.

Na dotaz, zda zároveň s rostoucí nabídkou obsahu je také větší šance na příchod televizoru od společnosti Apple, odpověděl Tim Cook v podstatě stejně jako v loňském roce.

„Nechci zacházet do detailů, ale tato oblast je pro nás velmi zajímavá. Výrobky a ekosystém který jsme vybudovali poskytují mnohem více možností. Popularita je větší než jsme si mysleli.

Dnes nejčtenější

.