Zavřít reklamu

Apple Car icon 2Technologické špičky ze Silicon Valley a společnosti zabývající se vývojem či výrobou autonomních vozidel jsou na lovu. Cílem jsou velice lukrativní pozemky v okolí Silicon Valley, San Francisca a San Jose. Konkrétně Apple se zajímá o pozemky o celkové výměře téměř 75 000 metrů čtverečních, které by se dali použít jako nová vývojová centra právě pro samořídící automobily. Tyto pozemky se nachází v San Jose, tedy v oblasti San Francisco Bay Area, a v hledáčku je kromě Applu má ještě Google a další společnosti. 

Tato zpráva zazněla během konferenčního hovoru o hospodářských výsledcích společnosti Hudson Pacific Properties. Ředitel společnosti potvrdil, že v poslední době vidí nebývalý zájem o nákup nových pozemků, ze strany technologických společností. Většina konvenčních automobilek, jako například Toyta, Mercedes, BMW, Ford a mnoho dalších, hledá nová místa kam by mohla rozšířit své prostory. K těmto společnostem se pak řadí i již zmiňovaný Google a Apple. Google prý plánuje nákup parcely o rozloze 40 000 metrů čtverečních, Apple má zájem o parcelu s rozlohou téměř 75 000 metrů čtverečních.

Parcela, kterou má Apple v hledáčku, je shodou okolností v sousedství s technologickým kampusem 101, kde má Apple na více než 30 000 metrech čtverečních kancelářské budovy. Na obrázku níže si to můžete sami prohlédnout. Modře jsou zabarveny současné prostory Apple, červeně ty o které má společnost zájem.

Pro porovnání, Nový Apple Campus 2 má rozlohu více než 260 000 metrů čtverečních a výrobní centrum Tesly je ještě dvakrát takové. Tudíž cílové parcely nejsou vůbec veliké. Ale Apple se v poslední době vyjadřuje ve smyslu, že hledá nová místa pro vybudování R&D center právě pro projekt onoho „tajného“ automobilu Apple Car. Project Titan, které je kódovým označením právě vývoje automobilu, počítá kromě různých R&D center ještě s výstavbou prostor pro vývoj autonomního řízení. Na to nejsou potřeba žádné rozsáhlé plochy, tudíž je pravděpodobné, že ona zmiňovaná parcela poslouží právě pro tento účel.

16795-13844-14256-9662-150915-Orchard-l-l

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.