Zavřít reklamu

foxconnDvorní výrobce iPhonů Foxconn, je velmi blízko uzavřením dohody s vládou Indie, o výstavbě nové gigantické továrny, ve které by se vyráběly právě iPhony. Tento obrovský projekt by měl stát kolem 10 miliard dolarů a objekty továren by se měly rozkládat na ploše téměř 5 kilometrů čtverečních. Celý továrenský komplex, který se bude nacházet ve státě Maharashtra na zatím nespecifikovaném konkrétním místě, by měl být hotový do 18 měsíců, od podepsání finální smlouvy mezi Foxconnem a indickou vládou. 

Foxconn plánuje do konce roku 2020 otevření deseti až dvanácti továren v zemi. Bude to tak pro něj produkční návrat na indické území, které byla společnost nucena opustit v roce 2014 poté, co ztratila významného zákazníka ve společnosti Nokia.

Indie je v poslední době v hledáčku Applu čím dál častěji. Společnost nedávno dostala oficiální povolení o tom, že může v zemi otevřít svá obchodní místa. Což je pro Apple poměrně úspěch, jelikož je Indie známá svým postojem vůči oficiálním prodejním pobočkám zahraničních společností. Cupertinská společnost však toto privilegium dostala, prý kvůli špičkovým technologiím a řešením, které ve svých produktech nabízí. Dále pak Apple dostal povolení na otevření komplexu, jehož výstavba vychází na 25 milionů dolarů, který se bude soustředit na výrobu mapových podkladů. V tomto komplexu bude zaměstnáno zhruba 150 lidí a téměř 5000 dělníků se bude podílet na jeho výstavbě. Podle Tima Cooka představuje Indie další důležitý trh pro Apple. Dle jeho slov se Indie nachází zhruba v takové fázi, ve které byla Čína před 7-10 lety. Očekává tedy růst tohoto trhu.

india (1)

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.