Zavřít reklamu

Apple Watch Edition iconV roce 2007 Apple představil iPhone, produkt, který navždy změnil odvětví mobilních telefonů. Nastavil vysokou laťku, kterou byly měřeny všechny ostatní telefony. Sesadil tak z trůnu všechny obří firmy a přinutil ostatní hráče na trhu zcela přebudovat svou nabídku. Apple se zapsal do historie svými vysokými zisky, kterých každé čtvrtletí dosahuje a stává se tak jednou z nejbohatších firem světa. Aktuálně jde však o jiný produkt, který se prodává dvakrát rychleji než původní iPhone a který byl široce nazýván propadákem.

Jde o Apple Watch, které neměli zase tak velký start a to hlavně kvůli tomu, že byly uvedeny na trh tak nějak netypicky a chaoticky, Apple to však rychle napravil a udělal „trefu do černého.“ Přestože jde o vcelku mladou a pro Apple taktéž novou kategorii, přístroje mají pozitivní ohlasy. Apple Watch se tak rychle vyprodaly na každém uvedeném trhu a silné prodeje provázejí Apple i letos.

Chytré hodinky od firmy s logem nakousnutého jablka jsou s námi již jeden rok. Podle analytiků se za tu dobu prodalo mezi 12 a 13 miliony kusů Apple Watch. To je minimálně dvakrát víc, než počet prodaných iPhonů v prvním roce. Celkový výdělek by se tak mohl pohybovat okolo 6 miliard (144,2 miliardy Kč) dolarů za předpokladu, že průměrná prodejní cena hodinek 500 dolarů (12 000 Kč). Zároveň se odhaduje, že Apple Watch tvoří 61% prodejů chytrých hodinek na celém světě. I přesto jsou některými analytiky, včetně spoluzakladatele firmy Union Square Ventures, Freda Wilsona, označovány jako propadák.

I když nejsou schopni vidět les pro stromy, někteří z nejchytřejších expertů si myslí, že každý nový produkt, který Apple vydá, je krok vedle, pokud nejsou jeho zisky a výnosy podobné těm u iPhonu. To je hrozný způsob měření úspěchu či neúspěchu nové produktové kategorie. Nic už nebude tak úspěšné, jako iPhone. Ten se nestal šlágrem rovnou při uvedení, prodalo se ho v prvním roce pouhých 6 milionů kusů. Pro srovnání, v loňských prázdninách Apple prodal každý týden téměř 6 milionů iPhonů. Nemůžeme tedy nyní soudit, jaký úspěch budou mít Apple Watch v budoucnosti, stále jsou totiž v plenkách.

Apple Watch FB

*Zdroj: bgr

Dnes nejčtenější

.