Zavřít reklamu

Přestože jsme se dočkali prvních iPhonů s OLED displeji teprve vloni a hovořili jsme o nich jako o iPhonech budoucnosti, vypadá to, že by se tento typ displejů na jablečných telefonech nemusel ohřát příliš dlouho. 

Minulý týden se v Los Angeles konala zajímavá akce Display Week, což je velmi zjednodušeně řečeno veletrh zaměřený právě na displeje. Můžete se tak na něm setkat s celou řadu odborníků z prakticky celého světa, kteří na nich mohou prezentovat své novinky. Je tak víceméně jasné, že právě tam lze nabrat opravdu parádní inspiraci pro budoucí displeje například pro iPhony. A právě této akce se zúčastnily stovky zaměstnanců Applu.

Jak dlouho bude Apple využívat pro své iPhony OLED displeje?:

Celkem bylo na akci vysláno 369 jablečných zaměstnanců, což je o téměř sto lidí více než kolik se zúčastnilo v minulém roce. Apple tak suverénně zastínil ostatní technologické společnosti, které na akci vyslali nižší desítky svých lidí. Například Amazon poslal na Display Week jen 25 lidí, Google 40 a Oculus 23. 

A na co že se vlastně jableční inženýři nejvíce zaměřili? Krom displejů pro iPhony to byly podle agentury Bloomberg i displeje pro headsety na virtuální realitu od společnosti Japan Display. Tento zájem by tak mohl víceméně naznačovat, že se Apple skutečně chystá v budoucnu podobný produkt uvést, o čemž už se nějakou dobu šušká. Další věcí, která inženýry Applu zaujala, je speciální displej navržený tak, aby byl skvěle ovladatelný i za mokra. Jaké využití by však tento displej v jablečných produktech měl si v tuto chvíli netroufáme tipovat.

Koncept Apple Glass od iDropNews:

Uvidíme, kdy na nás tedy Apple konečně se svým novým produktem vyrukuje. O chytrých brýlích či headsetu pro VR/AR se totiž spekuluje již poměrně dlouho, ačkoliv je o těchto projektech známo poměrně málo detailů. Analytici jsou však přesvědčeni o tom, že se této novinky dříve než v roce 2020 či 2021 nedočkáme. Třeba nás ale Apple překvapí.

Apple Glass

Dnes nejčtenější

.