Zavřít reklamu

Bezdrátové nabíjení se dá s trochou nadsázky označit za prokletí Applu. iPhony už jej sice od roku 2017 zvládají, avšak o pokročilejším obousměrném bezdrátovém nabíjení známém z Androidů či snad bezdrátové nabíječce AirPower si můžeme nechat maximálně zdát. Podle nových patentů to však vypadá, že by rád Apple toto prokletí přetavil na jednu ze svých nejlepších nebo minimálně nejzajímavějších vychytávek v portfoliu. 

Nový patent, který Applu příslušné úřady schválily teprve před pár dny, odhaluje snahu Applu vyvinout “hybridní bezdrátový nabíjecí systém” dostupný v iPhonech, iPadech, MacBoocích, ale zřejmě i dalších produktech. Tento nabíjecí systém by fungoval zcela jednoduše – produkty by si mohly mezi sebou jednoduše předávat bezdrátově energii, díky čemuž by vydržely déle v provozu v případě potřeby. K předávání energie by pak jednoduše stačilo položit dva kompatibilní produkty na sebe a poté už jen přes softwarové rozhraní vše spustit. Toto řešení by nemuselo být špatné třeba u MacBooků, kdy by jako nabíjecí místa mohly sloužit prostory vedle TrackPadu. Je sice pravda, že při umístění produktů právě zde by nebylo využívání MacBooku natolik komfortní, na druhou stranu za dobití iPhonu, AirPods či naopak přidání alespoň trochy energie MacBooku by zajisté mnohým uživatelům tento “nekomfort” stál. 

apple-hybrid-charging-patent

Samotná patentová přihláška sice neznamená, že se v brzké době podobného vylepšení Apple produktů dočkáme, nicméně je díky ní jasné minimálně to, že si s ním Apple pohrává. Nezbývá tedy než doufat, že bude u jeho vývoje daleko úspěšnější než v případě AirPower či obousměrného bezdrátového nabíjení, které mělo být odpískáno těsně před spuštěním výroby nových iPhonů. Vychytávku, kterou bude svět jeho produktům závidět, totiž potřebuje jako sůl. 

Dnes nejčtenější

.