Zavřít reklamu

Příznivci bezdrátového nabíjení budou mít letos na podzim dle všeho velký důvod k radosti. Podle čerstvých informací velmi přesného leakera Maxe Weinbacha, jehož zdroje se v minulosti již mnohokrát ukázaly jako jedny z nejlepších, má totiž Apple v plánu u iPhonů 13 nasadit největší nabíjecí cívky jaké se kdy v iPhonech objevily, díky čemuž by se měla funkčnost bezdrátového nabíjení zlepšit. 

Co přesně si pod zlepšením nabíjení představit není bohužel v tuto chvíli tak úplně jasné, jelikož v úvahu připadá hned několik možností. Jednou z nich je například podpora rychlejšího nabíjení díky výkonnějším nabíječkám, lepší práce s teplem a tedy i nižší zahřívání baterie a s tím související pomalejší opotřebovávání, možnost ještě méně se soustředit na správné umístění telefonu u nabíječky nebo třeba i podpora obousměrného bezdrátového nabíjení. Právě tu ostatně Weinbach sám zmiňuje s tím, že bychom se jí díky vylepšení cívek mohli klidně dočkat, byť ruku do ohně za ní dát nemůže. Přeci jen, na začátku letoška jiný velmi důvěryhodný zdroj – konkrétně Bloomberg – uvedl, že se s obousměrným bezdrátovým nabíjením letos nepočítá a dočkají se jej nejdřív iPady Pro v příštím roce. 

Že Apple s obousměrným bezdrátovým nabíjením dlouhodobě koketuje není žádným tajemstvím již od loňska, kdy dokumenty u certifikačního úřadu FCC odhalily, že by všechny modely iPhonů 12 podporou tohoto typu nabíjení disponovat měly. K odemčení podpory by pak měla teoreticky stačit pouhopouhá softwarová aktualizace, ke které se však Apple nemá a zdá se, že ani mít nebude – o podpoře obousměrného bezdrátového nabíjení totiž nikdy veřejně nepromluvil a tedy ji zcela evidentně “tlačit” příliš nechce. 

Dnes nejčtenější

.