Zavřít reklamu

intel_iconSpolečnost Qualcomm nezažívá zrovna dobré období. Po středečním konferenčním hovoru, na kterém se konzultovala finanční situace za první kvartál, padla informace, že jeden z největších klientů přechází k největšímu konkurentovi. Na základě této informace pak začaly padat akcie společnosti. Redaktorům z Bloomberg Technology se podařilo zjistit, že oním odcházejícím je opravdu Apple, a přechází rovnou do náručí Intelu, který bude od následujících řad produktů dodávat své LTE čipy.

Podle nejnovějších zpráv to vypadá, že úplně zkrátka Qualcomm nepřijde, ale ztratí výraznou část objednávek. Předpokládá se ale, že Intel bude dodávat většinu produkce mobilních čipů. Intel během posledních dvou let výrazně posiluje svou pozici mezi výrobci datových čipů. Jejich současný top model 7360 LTE nabízí přenosové rychlosti až 450Mbs D/100Mbs Up a podporuje LTE 10. kategorie a 29 vysílacích pásem. Současný LTE čip v iPhonech 6s/6s plus se chlubí maximálními teoretickými hodnotami 300Mbs D/50Mbs Up.

Qualcomm tedy po více než třech letech opouští pozici výhradního dodavatele LTE čipů a ke kormidlu pouští Intel, pro který to může být alespoň částečná vzpruha poté, co se na světlo dostala informace o plánovaném propouštění téměř 10% všech svých zaměstnanců. Další, čistě již spekulativní, informace je, že se Apple pomalu chystá zdokonalovat své vlastní SoC a spolupráce s Intelem jim v tom může do budoucna velmi pomoci, at už z produkční nebo výrobní stránky.

lteiphone

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.