Zavřít reklamu

intel_icon

Apple využívá ve svých iPhonech LTE čip od vydání iPhonu 5. Dnes analytik Sirini Pajjuri potvrdil, že Intel dodá LTE čipy pro nový iPhone 7, který má být představen v září tohoto roku. Pajjuri řekl, že Intel má zajištěnou „značnou část“ výroby LTE čipů pro iPhone. Konkrétně by se mělo jednat o 30 až 40% výroby. Zbytek čipů by měl dodat Qualcomm, který dodává LTE čipy od začátku. Intel má údajně přes 1000 zaměstnanců, kteří na LTE čipu 7360 pracují a bude použit už u nejnovější generace iPhonu.

Zatímco Apple se snaží snížit závislost na Qualcommu, společnost neplánuje se zcela odvrátit od výrobních procesů LTE čipů. Naopak Pajjuri se domnívá, že Apple příští rok opět přidělí Qualcoomu větší počet čipů než Intelu. Nový LTE čip podporuje rychlost downloadu až 450 Mbps a uploadu 100 Mpbs, dokonce podporuje i 29 frekvenčních pásem. To znamená, že je rychlejší než MDM9635, který je použit u iPhonu 6s a 6s Plus, ten disponuje download rychlostí 300 Mbps a upload rychlostí až 50 Mbps.

Apple údajně může vytvořit společně s Intelem „jeden velký čip.“ Ten by spojoval procesor série „A,“ a také čip LTE. To by mohlo mít za následek zvýšení rychlosti a zmenšení spotřeby baterie.

Je možné, že Apple za několik let nebude LTE čip již nadále aktualizovat, protože Google testuje drony šířící 5G internet, který je 40x rychlejší než současné 4G LTE.

intel-announced-new-skylake-lineup-for-desktop-processors-491069-2

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.