Zavřít reklamu

iPhone 7 icon 5Představení iPhonu 7 se blíží a analytik Simon Jankowski ze společnosti Goldman Sachs si myslí, že letošní model bude pro Apple něčím velkým. Nedávno jsme psali o tom, že letos v létě Apple prodá miliardtý iPhone a Jankowski je toho názoru, že počet lidí, kteří budou chtít mít přístí generaci iPhonu v ruce, bude pozoruhodně vysoký. Tento předpoklad je založen na on-line průzkumu mezi více než 1000 spotřebiteli v USA ve věku nad 18 let.

Bylo zjištěno, že 17% z nich plánuje pořídit iPhone v průběhu následujících 3 měsíců a 44% z nich uvedlo, že si na podzim koupí nový iPhone 7. 70% z nich tvrdí, že jsou již majiteli iPhonu, zatímco 24% jsou tzv. „přechodníci“ z Androidu. Důležitým aspektem výzkumu je také to, že třetina poptávek je od uživatelů současné generace iPhonu (tedy méně než jeden rok starý telefon). To naznačuje, že iPhone 7 by mohl mít kratší výměnný cyklus. Apple totiž nabízí iPhone Upgrade Program, díky němuž může mít uživatel každý rok nový iPhone při zachování měsíčního účtování.

Na rozdíl od velkého redesignu iPhonu 6 v roce 2014, se u iPhonu 7 očekávají pouze menší designové změny v podobě odstranění pruhů na zádech telefonu, duální fotoaparát, tenčí tělo a odstraněn by měl být 3,5 mm jack konektor. Jankowski očekává, že v Q2 Apple překoná příjem 54,4 miliard dolarů a zisk 2,17 dolarů na jednu akacii. Také si myslí, že Apple oznámí, že se v prvním čtvrtletí prodalo 53,6 milionů iPhonů.

iPhone 7 FB 15

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.