Zavřít reklamu

Samsung Apple
Již dříve se objevila zpráva, že Apple plánuje prodávat repasované iPhony v Indii. Podal si tak formální žádost u místní vlády, aby tak mohl dovážet použité iPhony do Indie. Dnes se však vynořila další zpráva, která tvrdí, že výrobci chytrých telefonů, jako je Samsung, Karbonn, Micromax a Intex jsou aktivně proti Applu z důvodu ochrany životního prostředí.

Podle Bloomberg výrobci telefonů argumentují tím, že zvýšená hladina elektronického odpadu, by mohla ohrozit program ministerského předsedy Narendra Modiho, který podporuje a povzbuzuje místní výrobu. Kritici zase argumentují, že ničení telefonů produkuje toxické látky, které by mohly poškodit nejistou ekologickou rovnováhu země. V dopise, který byl vládě zaslán, výrobci zmiňují negativní vliv na životní prostředí a také, že tím Apple porušuje politiku země o dovozu.

Počáteční žádost Applu v roce 2015, byla odmítnuta ministerstvem životního prostředí. Nejnovější žádost společnosti putuje do meziresortní diskuze, takže výsledek zatím není znám. Pokud ji schválí, Indie bude první zemí, kde Apple bude prodávat použité iPhony. V únoru taktéž Apple řekl, že chce otevřít v Indii svůj první Apple Store, aby tak nemusel spoléhat na autorizované prodejce.

Loni zde Apple zlevnil iPhone 6s o zhruba 16% a iPhone 5s skoro o polovinu, přesněji z 16 330 Kč na 8 950 Kč. V zemi tak chce společnost prorazit a například nedávno představený iPhone SE zde slaví velký úspěch a to hlavně díky své ceně.

130807185754-apple-vs-samsung-620xa

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.