Zavřít reklamu

fupKomerční sdělení: Je půlka měsíce a operátor už vám SMSkou vyhrožuje, že se blížíte vyčerpání datového objemu vašeho tarifu? Zjistěte, jak data šetřit nebo jak si rovnou vybrat nejvýhodnější tarif.

Facebook, Instagram, Messenger, Tumblr a desítky dalších aplikací má dnes ve svém iPhonu stažené každý průměrný uživatel. Kdo není nonstop online, jako by snad ani nežil. Ovšem tyto aplikace vám denně žerou desítky megabytů dat. Také při surfování na internetu data utrácíte, jen to sviští. Málokdo si uvědomí, kolik mu z datového tarifu ukrajuje průběžné uploadování fotek nebo jejich posílání přátelům. Na velkém displeji se vám také dobře sledují videa a další multimediální obsah, které byste si dřív pustili v počítači.

Zkontrolujte si nastavení mobilních dat
Pokud vás zajímá, které aplikace jsou na data nejnáročnější, podívejte se do sekce Mobilní data v Nastavení svého iPhonu. Nejspíš vás překvapí, kolik aplikací máte vlastně nainstalovaných a kolik dat ke své aktualizaci potřebují. V tomto kroku si můžete zvolit, pro které aplikace ma iPhone mobilní data používat a které pro vás nejsou podstatné. Stejně tak si vypněte automatické vyzvedávání pošty a ostatních dat v oddělení Pošta, kontakty, kalendáře a nastavte si ruční vyzvedávání. Užitečnou pomůcku představuje také aplikace My Data Manager, který za vás ohlídá, kolik dat už jste v daném období vyčerpali.

Změňte tarif
Pokud vám i přes nastavení opatření data nestačí, zkuste zavolat na infolinku svého operátora a zeptat se na aktuální nabídku tarifů s mobilními daty. Pohlídejte si, aby tarif podporoval rychlé a moderní LTE připojení. V současné době je touto sítí pokryta téměř celá Česká republika a připojíte se na ni dokonce i v nových stanicích linky A pražského metra. Jestliže se vám nechce studovat nabídky jednotlivých operátorů, vyzkoušejte internetové srovnávače. Například do kalkulačky Tarifomatu zadáte požadované parametry a on vám přehledně srovná tarify podle ceny.

iPhone 6s jack lighting FB

Dnes nejčtenější

.