Zavřít reklamu

Apple FBI icon

Tento týden se podařilo FBI, respektive izraelské firmě Cellebrite odemknout iPhone střelce z kalifornského San Bernardino. FBI tedy po dlouhém sporu, který měla s Applem dokázala, že je schopna zařídit odemknutí iPhonu i bez pomoci Applu. Firma Cellebrite si tak obstarala celkem tučný honorář. FBI již dříve požádala Apple, aby vytvořil speciální verzi systému iOS, která by obsahovala zadní vrátka, Apple to však odmítl. Poté, co FBI zařídila odemknutí iPhonu, ji prokurátor z Arkansasu požádal, aby zařídila i odemknutí iPhonu a iPodu dvou mladíků, kteří zavraždili mladý pár loni v červenci.

Státní zástupce Cody Hiland řekl, že žádost odeslali do FBI ve středu odpoledne. Soudce v úterý rozhodl odložit proces s obžalovaným osmnáctiletým Hunterem Drexlerem, aby mohl státní zástupce požádat již zmiňovanou FBI. Hiland dnes řekl, že FBI souhlasila že pomůže. „Chci ocenit ochotu a spolupráci místnch státních orgánů,“ řekl Hiland. Právník Drexlera také potvrdil, že FBI pomůže odemknout iPhone.

Drexler spolu s patnáctiletým Justin Satonem jsou obviněni za zabití Roberta a Patricie Cogdello. Krátce po střelbě byli zatčeni a státní zástupce získal iPhone Drexlera. Minulý týden bylo nařízeno Satonovi, aby odevzdal svůj iPod, který by mohl skrývat další důkazy o celém případu – iPod odevzdal, ale neodemkl. Není jasné jakou verzi iOS obě zařízení mají. Úředník FBI řek pro LA Times, že je nepravděpodobné použití stejné metody, která byla použita k odemknutí iPhonu střelce ze San Bernardina. Tím naznačil, že by mohl mít iPhone a iPod starší verzi operačního systému, která ještě nebyla tak zabezpečená jako iOS 8 a iOS 9.

Apple vs FBI FB 5

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.