Zavřít reklamu

Apple Music BatteryKaždý rok Apple představuje nové iPhony, a každý rok máme velké naděje, že představí konečně model, který vydrží dva nebo tři dny, aniž byste ho museli dobít. Ale podle experta na Li-Ion baterie jsou šance, že Apple představí baterii, která by dokázala vydržet tak dlouho, jsou prakticky nulové. Dee Stand, hlavní vědecký pracovník na výzkum baterií ve firmě Wildcat Discovery Technology ,vysvětlil, že propustnost baterií se zlepšuje každý rok, ale problémem jsou nové funkce, které baterie zabíjí.

“S každým vylepšením baterie, výrobci telefonů chtějí přidat další nové funkce. Větší obrazovka, jasnější displej, více aplikací a 3D Touch displeje. Všechny tyto funkce jsou navrženy pro práci tak, aby telefon vydržel alespoň jeden den a vy jste ho mohli dobít přes noc. Baterie budou nadále lepší, ale telefony na tom budou ještě lépe.”

V podstatě baterie jsou vylepšovány každý rok, stejně jako procesory, ale ne na tolik, aby předběhly energetickou náročnost. S blížící se 5G sítí a ještě většími displeji na iPhone 7S nebo 8, je energetická náročnost nastavena k exponenciálnímu růstu v průběhu let.

Chtělo by to nový typ baterie, který by vydržel několik dní bez nabití. Apple se údajně díval po alternativách v oblasti baterií. V jeden čas chtěli využívat palivové články, které spalují čistou energii, ale tyto baterie mají jisté závažné problémy. Apple by mohl přidat objemnější baterii do iPhonu, ale to prostě není styl Jonyho Iva.

iPhone 6 battery

*Zdroj: CultOfMac

Dnes nejčtenější

.