Zavřít reklamu

Apple CarCEO Fiatu a samozvaný “Apple blázen” Sergio Marchionne je připraven přijmout budoucnost, v níž Apple je tvůrcem aut, ale chce aby je jeho společnost vyráběla. Marchionne dnes vystoupil na ženevském autosalonu a řekl, že pokud Apple opravdu přemýšlí o tom, že auto vyrobí sami, musí to být nějaký druh nemoci.

“Pokud mají nutkání auto postavit sami, tak bych jim poradil, aby si lehli a čekali, až ten pocit přejde,” řekl Marchionne podle agentury Reuters. “Onemocnění jako tato přicházejí a odcházejí, vy se z nich zotavíte, nejsou smrtící.”

Místo toho aby jeli sólo, CEO Fiatu navrhl, aby se stali s Applem partnery v automobilovém průmyslu. Ostatní výrobci automobilů, jako je Mercedes prohlásili, že nechtějí být automobilovým Foxconnem. Marchionne na tom nevidí žádnou nevýhodu. Marchionne pracuje na konsolidaci Fiatu odstraněním dluhu a zvýšením zisku. Partnerství s Applem by vyhovovalo potřebám obou stran.

“Předpokládal bych, že máme důvěryhodnost, abychom byli jedním z hráčů, na které se podívali,” řekl Marchionne novinářům. “Jsou zde části nás, které by pro ně byli zajímavé. Apple má jazyk a vy musíte být schopni tímto jazykem mluvit.” Apple se údajně díval po partnerství s týmem BMW i3, aby stavěli Apple Car.

O společnosti se říká, že má tým s více než 1000 zaměstnanci, kteří pracují na projektu elektrického auta, v tajné kanceláři v Sunnyvale. Projekt zasáhlo několik zádrhelů. Vedoucí projektu Steve Zadesky opustil společnost z osobních důvodů. Představení auta se možná neskuteční do roku 2020, jestli se vůbec uskuteční.

Apple Car iCar Titan

*Zdroj: CultOfMac

Dnes nejčtenější

.