Zavřít reklamu

iPhone 7 icon 5Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) uzavřel dohodu s Applem, že bude jediným výrobcem procesorů pro iPhone 7, který bude s velkou pravděpodobností nést označení A10. O zprávě informoval korejský server The Electronic Times. TSMC si získal Apple hlavně díky 10-nanometrové výrobě čipů. Výroba procesorů A10 pro iPhone 7 by měla začít už v červnu tohoto roku.

TSMC tak převzal všechen podíl Samsungu, který se doposud z velké části staral o výrobu procesorů pro iPhone. Posledním byl nejnovější iPhone 6s, kde ale, jak si všichni můžete pamatovat, měly čipy od Samsungu problémy a způsobovaly problémy s výdrží baterie a byly dokonce i o něco méně výkonné, než ty od TSMC. Ve výsledku bylo ale dokázáno, že při běžném používání telefonu je rozdíl mezi procesorem A9 od Samsungu a TSMC zanedbatelný – přibližně o 2 až 3 procenta.

Hlavním důvodem, proč chce Apple v budoucnu spoluracovat jen s TSMC, má co do činění s tím, že nabízí pokročilejší technologie a techniky, které umožní lepší výkon a účinnost procesorů. TSMC minulý měsíc navíc uvedlo, že chce začít s výrobou 10nm procesorů v roce 2017, přičemž pomalu začít by chtěl už v druhé polovině 2016, tedy v době, kdy by měl vyjít iPhone 7. Je však nepravděpodobné, že by nejnovější iPhone hned nabídl 10nm procesor, jelikož výroba bude ještě ve fázi testování.

iPhone 7 FB 4

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.