Zavřít reklamu

mobilni data iconKdyž Apple v nejnovější betě iOS 9.3 přidal do ovládacího centra zkratku pro zapínání a vypínání nového Noční režimu, tak se většina z vás ozvala, že namísto v podstatě nepotřebné zkratky mohli programátoři v Applu do iOS přidat mnohem užitečnější zkratku pro rychlé zapínání a vypínání mobilních dat. Druzí na tyto návrhy reagovali tím, že zkratka pro mobilní data je naprosto zbytečná, protože mobilní internet je hloupost vypínat a chytrý telefon je od toho, aby byl neustále online.

Osobně chápu obě strany a nedivím se ani těm, co chtějí mobilní data vypínat, jelikož chtějí šetřit jak své nízké FUP, tak i baterii. Pokud mezi ně patříte i vy, tak se vám bude určitě líbit následující návod, pomocí kterého si můžete vytvořit zkratku pro rychlé otevření nastavení s mobilní internetem, kde jej můžete snadno a rychle vypnout nebo zapnout.

Jediné, co k tomu budete potřebovat je aplikace, která vám přidá widget do oznamovacího centra do záložky dnes. V App Store byste jich našli pravděpodobně několik, ale podle mého je tou nejlepší Launcher, která je navíc zdarma a umí vytvořit opravdu hodně užitečných zkratek.

Jakmile aplikaci stáhnete, stačí stáhnout roletku ze shora s oznamovacím centrem a v záložce dnes úplně dole kliknout na Upravit, kde přidáte widget. Poté už jen stačí otevřít aplikaci, přeskočit první nastavení a dostat se do hlavní části, kde upravujete nabídku widgetu. Zde jen klikněte na Add New poté na App Launcher > Settings > Settings –>Cellular/Mobile. Můžete si zkratku pojmenovat například Data a pokud se vám nelíbí výchozí obrázek a raději byste použili ten, který vidíte níže, tak si jej stáhněte do iPhonu, klikněte ikonu, zvolte Custom Icon, Choose Photo, vyberte jej a upravte, aby do ikony správně seděl. Poté už jen stačí uložit a vpravo nahoře kliknout na fajfku, čímž vytvoříte ikonu.

mobilni data launcher 2
mobilni data launcher 1

Zkratku pak vždy najdete v oznamovacím centru, když stáhnete roletku ze shora dolu. Při kliknutí na ikonu mobilních dat stačí budete okamžitě přesměrováni do nastavení, kde je můžete snadno vypnout. V Launcheru si takto můžete vytvořit spoustu užitečných zkratek jako například pro rychlé volání, otevření určite stránky nebo otevření kontaktu v Messengeru.

Launcher mobilni data

Dnes nejčtenější

.