Zavřít reklamu

Facebook-Messenger-iOS-iconMinule jsme si v návodu ukázali, jak se pomocí šikovné aplikace Launcher můžete rychle z Oznamovacího centra dostat do nastavení s mobilními daty, kde je tak můžete okamžitě vypnout a zapnout. Mnoho z vás na Facebooku ale zaujala i další funkce, kterou jste na obrázku viděli, a to jak jedním kliknutím otevřít konverzaci s určitou osobu na Messengeru. Ve výsledku na tom není nic složitého, jen potřebujete speciální ID, které se ukážeme jak zjistit. K tomu navíc jsem si ještě připravil hodně podobný návod, jak si vytvořit zkratku pro rychle otevření Facebookové stránky nebo profilu přímo v aplikaci na iPhonu.

Jak vytvořit zkratku pro Messenger

Otevřete aplikaci Launcher, kterou jste si možná stáhli už včera, vpravo nahoře klikněte na ikonu pro úpravy a poté na ikonu velkého plus popsanou jako Add New. Zvolte Contact Launcher, poté Messenger a nyní Send Someone a Message. Po kliknutí na ikonu si můžete přidat vlastní ikonu respektive fotografii kontaktu z obrázků nebo zvolit přehlednější Combo Icon, kdy budete mít u fotografie vpravo dole ikonku Messengeru. V takovém případě musíte vybrat kontakt, u kterého máte fotografii přiřazenou.

Jakmile máte hotovou ikonu a zvolili jste i název, tak musíte přidat speciální User ID uživatele. To zjistíte tak, že otevřete Facebook v prohlížeči buďto přímo na iPhonu v Safari nebo na PC, přejdete na profil uživatele, zkopírujete URL adresu jeho profilu a tu vložíte na tuto stránku, kde si nechte vygenerovat ID uživatele. To pak opište nebo zkopírujte do aplikace Launcher a nahoře potvrďte. Od teď kdykoli stáhnete oznamovací centrum a kliknete na ikonu uživatele, otevře se vám v Messengeru konverzace přímo s danou osobou.

Launcher Messenger 2
Launcher Messenger1

Jak vytvořit zkratku pro Facebook

Pokud chcete, aby se v aplikaci Facebook otevřel něčí profil nebo stránka, tak je postup hodně podobný. Jen musíte v Launcheru zvolit App Launcher –> Facebook –> Facebook Page a opět si zvolit ikonu a stejně jako u Messengeru přidat speciální Page ID, jenž získáte úplně stejně vložením URL adresy facebookové stránky na výše zmíněný web. Vygenerované ID opět vložíte do Launcheru a máte hotovo.

Pokud si chcete vytvořit zkratku pro rychlé otevření Facebookové stránky Letem světem Applem, tak stačí vložit ID 139166996609 a ikonu si můžete stáhnout přímo odsud.

Podobně, ale mnohem jednodušeji můžete vytvářet i zkratky pro iMessage, SMS, WhatsApp, Email, Skype atd. Přidávat si můžete i speciální widgety pro sledování využití Wi-Fi, dat, paměti, procesoru a mnohé další, ovšem ty získáte jen s Pro verzí, která momentálně ve slevě stojí 2,99€, tedy nějakých 80 Kč.

Launcher Facebook messenger

Dnes nejčtenější

.