Zavřít reklamu

Od vydání betaverze (ať už uzavřené, nebo otevřené) iOS 10.3 uplynulo již několik dní a na webu se tak objevilo mnoho novinek, které na nás v této aktualizaci čekají. O spoustě z nich jsme již psali a můžete se na ně podívat například zdezde. Včera večer se na webu objevila další novinka o které se doposud nevědělo. V iOS 10.3 budou aplikace schopny měnit svou vlastní ikonku a to bez toho, aniž by byla vyžadována aktualizace. Apple nově tuto funkci umožní vývojářům aplikací. 

V současné verzi iOS 10.3 SKD mohou vývojáři nastavit hned několik podob ikony aplikace, která se uživateli zobrazuje na domovské obrazovce. Vždy je určena jedna hlavní a poté několik alternativních. Pro změnu ikony bude potřeba získat souhlas od uživatele telefonu, nestane se tak, že by se ikony aplikací měnily samovolně a majitel by tak měl zmatek v tom, co se mu to děje na obrazovce.

Změny ikon mohou vývojáři využít například v případě nějakých akcí. Velmi snadno se tak budou objevovat například vánoční ikony. Možností je v tomto případě mnoho a bude jen na vývojářích, jak moc budou tuto novinku využívat. Potenciál je zde veliký, od hudebního přehrávače, přes hry, kalendáře, plánovače apod. Jak to bude vypadat v praxi, uvidíme až s příchodem iOS 10.3. Do té doby snad vývojáři přijdou s mnoha způsoby, jak tuto novinku využít.

icon home_screen_iphone_ipad_hero

Zdroj: iDownloadblog

Dnes nejčtenější

.