Zavřít reklamu

Aj majster tesár sa niekedy utne. V priebehu uplynulého týždňa Apple nielen, že predstavil operačný systém iOS 7, ale zároveň spustil aj jeho oficiálny web, na ktorom sa snaží informovať o zmenách a zaujímavých vlastnostiach, ktoré nás čakajú. Apple ale omylom na svojom webe odhalil vzhľad ikon, ktoré sa mali pôvodne nachádzať na domovskej obrazovke systému iOS. Veríme, že sa jednalo o prototypy ikon, keďže dizajn systému sa v priebehu vývoja niekoľkokrát viditeľne zmenil.

Pokiaľ ste mali to šťastie a vstúpili ste na oficiálny web Apple iOS 7 včas, mohli ste si všimnúť, že Apple ukázal na svojej stránke odlišný vzhľad ikon pre niekoľko aplikácií. Tieto ikony predstavovali pravdepodobne staršie variácie vstavaných aplikácií Počasie, Game Center, Pripomienky, Passbook, Newsstand a Fotografie. Nie je ale vylúčené, že časť týchto ikon reprezentuje budúcnosť a že sa objavia vo finálnej verzii systému iOS 7. Najviditeľnejšie zmeny je pritom možné vidieť na vzhľade aplikácií Počasie a Passbook. Zatiaľ čo aktuálna ikona Počasie zobrazuje slnko a oblaky, prototyp ikony ukazuje aktuálnu teplotu. Vďaka tomu, že Apple už na konferencii WWDC ukázal, že iOS aplikácie budú môcť mať animované ikony, by ukazovateľ aktuálnej teploty, prípadne stavu počasia, mohol dávať zmysel. Phil Schiller však na svojom Twitteri prehlásil, že skutočný dôvod, prečo sa Apple rozhodol zmeniť živú ikonu na statickú, je vplyv na výdrž batérie.

ios7-weather

Viditeľné odlišnosti sa týkajú aj ikony Passbook. Zatiaľ čo oficiálna podoba ikony prezentuje modrú, zelenú a oranžovú farbu, odhalený prototyp ukazuje zväčša zelené farby, konkrétne tyrkysovú, silne zelenú a svetlozelenú. V tomto prípade sa ale zmena týka len použitých farieb, naša redakcia si však myslí, že práve táto verzia pôsobí prívetivejšie. Znaky na „lístkoch“ zostali rovnaké, a teda v oboch prípadoch uvidíme jednu letenku, lístok do kina a preukážku do kaviarne.

ios7-passbook

Inú viditeľnú zmenu môžeme vidieť na ikonách aplikácií Pripomienky a Newsstand. Zatiaľ čo oficiálna verzia ponúka jemne šedé, respektíve biele pozadie, na prototype ikon vidíme viditeľne šedú farbu na pozadí. V prípade Newsstand tiež došlo k menšej obmene z hľadiska veľkosti časopisu „Travel“. Ten je vo svojej finálnej podobe o niečo menší, užší. Body rôznych pripomienok tiež zmenili svoju farebnú variáciu z modrej, žltej, šedej a ružovej na oranžovú, modrú, zelenú a fialovú. Miernu obmenu farieb, respektíve posun vo farbách, môžeme vidieť aj na ikone aplikácií Fotografie. Posledný detail sa ukrýva na ikone Game Center. Prototyp ikony Game Center zakrýval červenú guľu modrou, v aktuálnej verzii sa však červená/ružová guľa nachádza pred modrou.

ios7-mini

*Zdroj: 9to5mac; Twitter

Dnes nejčtenější

.