Zavřít reklamu

Xbox 360Xbox One je zariadenie, ktoré to malo od začiatku ťažké. Spoločnosť totiž pri jeho predstavení ukázala, akým smerom sa budú uberať herné konzoly v budúcnosti, avšak ľudstvo si myslelo, že na revolúciu je príliš skoro a tak im musel Microsoft vyjsť v ústrety a zhruba polovicu prevratných funkcií odstránil, iné zas prerobil do podoby, ktorá odpovedala roku 2013, kedy bol Xbox predstavený. Paradoxne, dnes počujete, že Microsoft či Sony alebo dokonca Apple by mohol priniesť takéto funkcie a spôsobiť revolúciu, čo človeku, ktorý sledoval situáciu okolo Xbox One od začiatku, príde prinajmenšom úsmevné. No každopádne, multimediálne centrum od Microsoftu do istej miery konkuruje Apple TV a to najmä svojimi funkciami, možnosťou sledovať TV po pripojení set-top boxu a aplikáciami na konzum televízneho obsahu ako je YouTube, CBS Now, NHL alebo WWE Network.

Je však drahší a Microsoft si je vedomý toho, že ľudia, ktorým ide v prvom rade o televízne funkcie, si môžu kúpiť podstatne lacnejšiu Apple TV, ktorá sa predáva za veľmi príjemných 180€, respektíve 150 dolárov v USA. Práve preto spoločnosť pracuje na odľahčenom Xbox One Mini, respektíve Xbox TV, ktorý by sa sústredil predovšetkým na filmy, seriály a hudbu, ale priniesol by aj možnosť hrať hry pre Windows dostupné vo Windows Store. Tam by bol dostupný všetok obsah, hudba by potom bola dostupná cez predplatnú službu Groove Music, ktorá u nás žiaľ nie je podporovaná (zatiaľ).

Pokiaľ ide o hry, tu má Microsoft náskok pred Apple TV už len z dôvodu, že nebude nútiť vývojárov, aby ste museli ich hry hrať povinne pomocou Remote. Namiesto neho budete mať na hry určený samotný Xbox One Controller, takže môžete čakať oveľa kvalitnejšie tituly, nie len mobilné hry vo Full HD. Navyše, medzi titulmi môžete nájsť už teraz niekoľko úspešných titulov. Mimo iného Minecraft, GTA San Andreas a tiež pribudne Rise of the Tomb Raider, Fable Legends a Halo Wars 2. Tento špeciálny Xbox by mal disponovať systémom Windows 10, nebude mať DVD mechaniku, predávať sa bude za výrazne nižšiu cenu a predstavený môže byť už na tohtoročnej E3, ktorá sa bude konať v júni / červnu.

Xbox One Apple TV

*Zdroj: Xboxer.sk

Dnes nejčtenější

.