Zavřít reklamu

Apple Watch - iconA je to tu! Teď nemyslím, že v televizi už běží vánoční reklamy, ale náš výběr nejlepších chytrých hodinek za uplynulý rok. A že toho ten rok přinesl vážně hodně. Hodinky budou rozčleněné do kategoriích sobě vlastních, takže například nejlepší pro iOS, nejlepší s Android Wear a tak dále. Pokud plánujete sobě nebo někomu ze svých blízkých k Vánocům chytré hodinky zakoupit, tak se rozhodně mrkněte na náš výběr, protože může fungovat jako jednoduchý průvodce prodejem. Doufám, že jsem na nic nezapomněl.

Nejlepší pro iOS: Apple Watch
Nic jiného jste ani čekat nemohli. Jaké hodinky mohou být lepší pro iOS, než ty od stejné skupiny lidí, která stojí za iOS. Tahle možnost není o designu (to je velice subjektivní), ale o kompatibilitě s iOS a hlavně funkčnost. Pokud máte iPhone, hledáte chytré hodinky a máte volných 15 tisíc, tak do nich běžte, rozhodně neprohloupíte, tedy pokud vám nevadí čtvercový displej.

  • Apple.com, od 350 dolarů do 10 000 dolarů
Apple Watch apps

Nejlepší pro nerdy: Pebble Time
Teď to neberte tak, že to, že hodinky vypadají jako hračička pro nerdy ji tak automaticky staví jako „Nejlepší pro nerdy“. Jde mi o to, že hodinky mají velice propracovaný software a je velmi otevřený módování a podobným „uprav si sám“ možnostem. Podobně jako počítačový Linux. A právě to je úplný ráj pro nerdy a geeky a další, kteří jsou rádi, když si mohou svůj software upravit k obrazu svému.

  • Pebble.com, 250 dolarů
Pebble Time

Nejlepší s Android Wear: Sony SmartWatch 3
Jedny z prvních notoricky známých chytrých hodinek byly právě Sony SmartWatch. Třetí generace hodinek od Sony je skutečně ta nejlepší a pokud máte telefon s Androidem, optimálně také od Sony a chcete mít jednoduše sladěnou „výbavu“, tak je to pro vás jasná volba. Nás může jen mrzet, že hodinky se nekamarádí s iOS, jelikož nejnovější aktualizace je minula.

sony smartwatch

Cenově nejvýhodněnjší: Omate Race
Velice pravděpodobně jste o těchto hodinkách ani nezaslechli. Pokud rádi sportujete, tak je možná znáte. Ne každého zaujmou svým designem, ale s cenovkou pod 150 dolarů. Komu nemusí sedět kolekce Racer, může sáhnout po řadě X nebo TrueSmart+. Zamrzí pouze horší dostupnost v ČR.

 

Omate

Když peníze nejsou překážkou: Tag Heuer Connected
Relativně nová záležitost. Hodinky jsou poháněny procesorem Intel. Tag Heuer se s výzvou v podobě chytrých hodinek vypořádal skvěle – hodinky vypadají na první pohled skvěle, ale po čase vás jistě omrzí tlusté tělo. I přes vysokou cenovku si své zájemce jistě najdou.

      • Tagheuerconnected, 1 500 dolarů

 

tag heuer

Nejlepší výdrž na baterii: Pebble Time Steel
Hned po tom, co se svět oklepal z revolučních Pebble Time přišli výrobci s dalším revolučním zařízením – Pebble Time Steel. Než jsem napsal tenhle článek, velmi jsem přemýšlel, jestli do této kategorie nezvolit například Withings Activité, jenomže když to vezmu kolem a kolem, tak si musíme uvědomit, že to nejsou chytré hodinky v pravém slova smyslu, ale spíše hybrid mezi chytrými a hloupými hodinkami. Jestliže se vám líbí koncept Pebble Time, ale zamrzel vás design, tak sáhněte po Time Steel, protože ty jsou daleko hezčí a nabízí tím pádem i hodnotnější materiály. A pokud jde o to hlavní – výdrž na baterii – tak zde se hodinky skutečně vyšvihly, zvládnou totiž až 10 dní bez nabíjení!

      • Pebble.com, 300 dolarů

 

Pebble Time Steel

Nejlepší design: Huawei Watch
Tohle bylo ale skutečně velké dilema. V hlavě se mi točily jména jako Moto 360, LG Urbane, Samsung Gear S2 Classic, Asus Zenwatch 2, ale i Apple Watch. Nakonec jsem ale sáhl po něčem, co svým designem pobláznilo miliardy lidí bez toho, to vůbec vyšlo. Myslím tím samozřejmě Huawei Watch. Co k tomu říct, kruhový ciferník, prémiové materiály, kožený nebo nerezový síťkovaný pásek, Android Wear kompatibilní s iOS a nechybí ani senzor srdečního tepu. Navíc hodinky právě v těchto dnech přicházejí k nám do České republiky, takže se již brzy můžeme těšit. Nemohu se dočkat, až se mi dostanou do ruky, ale neskutečný dojem na vás udělají už jen díky renderům.

 

Huawei Watch

Nejlepší pro sportovce: Garmin Vívoactive
Tady dle mého názoru není moc jiných možností. Garmin Vívoactive jsou skutečně třídou v oboru. Nabízí dokonce speciální funkce pro golfisty nebo plavce. Nechybí zde ani klasické funkce, ryze padnoucí k chytrým hodinkám, jakožto notifikace příchozí SMS zprávy nebo e-mailu. Jediné co může mrzet je design, který není nejlepší, ale hodinky ani nemíří na milovníky vytříbeného designu, takže téměř bez chyby.

 

Garmin Vivoactive

Nejlepší s kruhovým ciferníkem: Samsung Gear S2
Ať si říká kdo chce co chce, podle mě jsou tyhle hodinky skutečným unikátem. Nejsou vyloženě krásné, jako například Huawei Watch, ale rozhodně svým designem zaujmou. Samsung si připravil další verzi svého jednoduchého operačního systému Tizen, který vypadá skvěle a díky otočnému okruží displeje je ovládání velice intuitivní a plynulé. Rozhodně působí lépe než korunka u jablečných Apple Watch. Jediné co může zamrzet, je (prozatímní) nulová komunikace s iPhony. Uniklé zprávy však naznačují, že bychom se kompatibility dočkat mohli, ale nejspíše až po Vánocích.

 

Samsung Gear S2

Nejlepší se čtvercovým ciferníkem: Apple Watch
Již podruhé se zde setkáváme s Apple Watch. Pro mě osobně to ale byl souboj tří – Apple Watch, Pebble Time Steel a Asus Zenwatch 2. Pebble Time Steel jsem zavrhl jako první, protože se mi nijak extra nezamlouvá jejich OS. Zatímco watchOS anebo Android Wear působí daleko lépe a profesionálnějším dojmem. Bohužel Asus Zenwatch 2 mají jeden, pro mě fatální, nedostatek – obrovské rámečky kolem displeje. Hodinky jsou skvělé, působí na mě velice dobrým dojmem a ve spolupráci s koženým páskem i velice hodnotným dojmem. Rozhodně se jedná o jedny z nejhezčích chytrých hodinek a pro mě osobně nejhezčí se čtvercovým ciferníkem. Bohužel po tom, co jsem se podíval do kapsy, kde se mi hřeje můj iPhone, tak mi bylo jasné, jaká musí bát finální volba. Malý tip pro vás – jestli máte iPhone, jděte do Apple Watch a jestli máte Android, jděte do Zenwatch 2. Rozhodně neprohloupíte.

      • Apple.com, od 350 dolarů do 10 000 dolarů

 

Apple Watch and Samsung Gear S2

Chtěl bych ještě na závěr říct, že názory v tomto článku jsou plně subjektivní, takže je jasné, že vám mohou přijít hloupé nebo špatné, ale nebojte se zapojit do diskuze pod článkem a sdělit mi vaše názory.

//

Dnes nejčtenější

.