Zavřít reklamu

Jailbreak iOs 9 iconOkolo jailbreaku se vytvořili jakési dvě komunity. Jedna na něj nedá dopustit a tvrdí, že bez jailbreaku by byl iPhone respektive iOS k ničemu a druhá ho naopak razantně odmítá a uvádí, že jailbreak je zlo, které akorát naruší vše, na čem si Appel zakládá a že jeho příznivcům stejně jde jen o to, aby mohli krást aplikace. Jedním z důvodů, proč Apple tak bojuje proti jailbreaku je i fakt, že se podepíše na výkonu zařízení a podle následujícího videa se zdá, že má vlastně pravdu.

YouTube kanál iAppleBytes totiž porovnal dva iPhony 5, kde na jednom byl nainstalovaný čistý iOS 9.0.2 a na druhém pak byl stejný systém jailbreaknutý a byla na něm nainstalovaná trojice tweaků. Rozdíl v rychlosti můžete vidět na videu níže, ale jen pro příklad uvedu, že jailbreaknutý iPhone 5s se zapnul za 51.2 a stejný iPhone bez jailbreaku za 38.8. Spouštění aplikací, multitasking nebo reakce Siri byly také o něco rychlejší na nejailbreaknutém iPhonu.

Rozdíly u spuštěného a načteného zařízení jsou v podstatě už zanedbatelné a ve výsledku je jen na vás, zda vám jailbreak tweaky stojí za lehké zpomalení iPhonu. Na druhou stranu existují i takové tweaky, které dokáží zrychlit animace pro otevírání aplikací, tudíž je celý systém ve výsledku znatelně rychlejší, ale někdy to má za následek i pády aplikací.

Dnes nejčtenější

.