Zavřít reklamu

message-icon

Možná jste si všimli, že váš kamarád má iPhone, ale zároveň iOS nevypadá jednoduše řečeno jako iOS. Ve většině případů je to tím, že má nainstalovaný jailbreak a následně stáhnutý nějaký motiv, který změní především ikony na ploše. Pokud se vám základní motiv systému iOS nelíbí, nemusíte čekat na jailbreak a my vám poradíme, jak díky nové službě můžete nainstalovat jeden z motivů naprosto zdarma a bez jailbreaku. I když to nezní příliš reálně, služba kterou si představíme vám dokáže snadno změnit ikony aplikací na domovské obrazovce. Podotýkáme, že metoda funguje na iPhonu, iPodu touch a iPadu se systémem iOS 7 nebo novějším.

Služba se jmenuje iSkin a jednoduše řečeno dodává nové ikony na domovskou plochu systému iOS, nikoli nenahrazuje stávající. Takže v podstatě, iSkin přidá nové zástupce na domovskou obrazovku, které následně spustí příslušnou aplikaci nebo web, který na aplikaci bude odkazovat. To znamená, že všechny originální ikony budete muset schovat do nějaké jedné složky jakmile si stáhnete motiv, aby vám nepřekážely.

Nejprve budeme muset navštívit webovou stránku iskin.tooliphone.net v prohlížeči Safari na iOS zařízení. Poté co se stránka načte sjedeme dolů a zvolíme možnost Browse all themes a následně vybereme motiv, který se nám bude líbit (my jsme konkrétně zvolili motiv KAYS).

motiv-navod-1

Po rozkliknutí motivu sjedeme dolu a klikneme na možnost Application icons. Zobrazí se ikony a my vybereme ty, které chceme na plochu přidat, nejlepší samozřejmě je vybrat naprosto všechny. Některé styly jsou dostupné pouze pro zaregistrované uživatele. Po vybrání ikon klikneme na Install icons a počkáme 10 sekund.

motiv-navod-2

Poté se nám otevře okno instalace profilu, který musíme pro správné fungování nainstalovat. Klikneme tedy v pravém horním rohu na možnost Instalovat. Následně budeme muset zadat číselný kód k telefonu. Po zadání kódu nás iPhone upozorní, že profil není podepsaný, což rozhodně není žádný problém a klikneme znovu vpravo na možnost Instalovat. Ještě jednou se nás iPhone zeptá, zda-li opravdu chceme profil (motiv) nainstalovat, klikneme tedy na Instalovat. Zobrazí po dokončení se zobrazí okno Safari, ve kterém počkáme do té doby, než zhasne kolečko s nápisem Please WAIT ! Pokud kolečko nezhasne, stačí počkat přibližně jednu minutu a Safari zavřít.

motiv-navod-3

Poté už se stačí podívat na domovskou obrazovku, kde uvidíte nové ikony. Po kliknutí na ikonu se rovnou otevře aplikace, kterou potřebujete. Motiv, respektive jednotlivé ikony můžete jednoduše odstranit jako klasickou aplikaci – tudíž na ni podržíte prst a stisknete „X“, který se nad ikonou nachází. Samozřejmě, že se smaže pouze ikona z motivu, nikoli samotná aplikace.

motiv-fb

Dnes nejčtenější

.