Zavřít reklamu

3D touch iconNový iPhone 6s a iPhone 6s Plus dorazil se speciálním displejem citlivým na sílu stlačení, který Apple pojmenoval 3D Touch. Někteří jsou jeho odpůrci, jiní naopak zastánci, osobně se přikláním k tomu, že 3D Touch je opravdu návykový a přináší spoustu novinek pro ovládání telefonu, ale nějaké pořádné využíti se zatím nekoná, a tak si pravděpodobně musíme počkat, dokud Apple (nebo někdo jiný) nevymyslí s novým displejem něco tak převratného, že ho každý bude chtít používat. 

Jak už jsem ale zmínil, nový 3D Touch je dostupný jen na iPhonu 6s a 6s Plus, jelikož vyžaduje speciální displej, který dokáže rozeznat sílu vynaloženou při jeho stlačení. Pokud si ale chcete alespoň částečně a omezeně vyzkoušet jednu z funkcí 3D Touch i na starších iPhonech, tak přichází na řadu tweak Forcy, který nabízí jendu z funkcí 3D Touch. Forcy ale umožňuje vyzkoušet jen rychlé funkce, které na nových iPhonech fungují tak, že více zatlačíte na konkrétní ikonu aplikace na domovské obrazovce. Ukáží se další nabídky, které vás okamžitě přesměrují do konkrétní oblasti v aplikaci nebo spustí stopky, či začnou okamžitě volat zvolené osobě. Jenže Forcy za prvné funguje tak, že po ikoně musíte přejet pohybem nahoru, aby se nabídka zobrazila a navíc nefunguje pro všechny aplikace jako na iPhonu 6s. Navíc nemáte přístup k dynamickému navrhování, které se na iPhonu 6s řídí například podle toho, kdo vám naposled napsal zprávu a vy se tak okamžitě pomocí 3D Touch můžete přepnout do konkrétní konverzace.

Forcy si můžete stáhnout ze Cydie od vývojáře George @spookyninja z BigBoss repo. Rozhodně vás potěší, že je zcela zdarma. Jedinou podmínkou je jailbreak, který je dostupný od včerejšího rána.

Dnes nejčtenější

.