Zavřít reklamu

Amazon Fire TV 4KAmerický internetový gigant amazon uvedl pro New York Times, že přestane prodávat produkty společnosti Apple a Google pro streamování a multimediálního obsahu. Konkrétně se tak v amazonu přestane objevovat Google Chromecast a Apple TV, které konkurují nedávno představenému Amazon Fire TV a Fire TV Stick. Více informací o novinkách, které Amazon představil jako odpověď na Chromecast a Apple TV se dozvíte v článku: Amazon představil odpověď na novou Apple TV s 4K!

Amazon je známý tím, že dokáže jít v cenovém boji až na naprostou hranici únosnosti, ale aby vyřadil konkurenční produkty ze své nabídky, na to jsme si zatím zvykat nemuseli. Nicméně poté co Amazon představil Fire TV a Fire TV stick, zachoval se stejně jako Apple, který po představení Apple Watch stáhl konkurenční náramky a hodinky ze svých prodejen Apple Store.

Je tedy dost dobře možné, že za pár let si budou muset zejména američané, kde jsou Amazon a další online prodejci rozšíření chodit kupovat daný produkt vždy do obchodu daného výrobce. Uvidíme však, zda dokáže výhoda toho, že prodejce neprodává konkurenci ale jen vlastní produkty být skutečnou výhodou díky které dokáže zákazníkům prodat vlastní produkt nebo nevýhodou, díky které nemá co nabídnout v momentě, kdy zákazník nechce řešení značky samotného prodejce.

amazon-fire-tv-main

 

 

Dnes nejčtenější

.