Zavřít reklamu

Amazon před více než rokem spustil vlastní streamingovou službu Amazon Music Unlimited, se kterou tak začal konkurovat už zavedeným hudebním platformám Spotify a Apple Music. Amazon se nyní rozhodl expandovat do dalších 28 zemí světa, mezi nimiž nechybí ani Česká republika a Slovensko.

Amazon hudební službu zahájil nejprve ve Spojených státech amerických, o měsíc později pak Rakousku, Německo a Velké Británii, a potom ještě v Japonsku. Apple v ní neviděl zatím žádnou velkou konkurenci, ale teď se asi cupertinské společnosti zvedl tlak, když se dozvěděla, že se Amazon Music Unlimited dostává do dalších zemí.

Amazon Music Unlimited je plnohodnotná streamingová platforma, která nabízí více než 40 milionů skladeb a tisíce playlistů včetně personalizovaných stanic. Uživatelé mohou aplikaci používat na svých mobilních zařízeních se systémy iOS a Android, případně přes Fire TV a inteligentní reproduktor Echo. A hudbu můžete poslouchat také přes webový prohlížeč na stránkách www.amazonmusic.com.

Streamingová služba se dá ovládat dokonce i hlasem, nicméně pouze v angličtině, a to díky virtuální asistence Alexa.

Amazon Music Unlimited nově přichází do následujících zemí: Belgie, Island, Bolívie, Lotyšsko, Bulharsko, Lichtenštejnsko, Chile, Litva, Kolumbie, Lucembursko, Kostarika, Malta, Kypr, Nizozemsko, Česká republika, Panama, Ekvádor, Peru, El Salvador, Polsko, Estonsko, Portugalsko, Finsko, Slovensko, Řecko, Švédsko, Maďarsko a Uruguay.

Služba pro poslech hudby bude k dispozici ve třech variantách, přičemž ceny se liší v závislosti na konkrétní zemi. U nás si můžete zvolit variantu Echo za 2,49 euro měsíčně, nicméně hudbu můžete poslouchat pouze na zařízení Echo, Echo Dot či Echo Plus. Asi nejpopulárnější bude varianta za 5,99 euro měsíčně, kdy hudbu můžete potom poslouchat až na deseti zařízení současně. A poslední možností je rodinné předplatné za 8,99 euro měsíčně pro šest členů.

Amazon-Music-Unlimited FB

Dnes nejčtenější

.