Zavřít reklamu

Amazon zasazuje těsně před vánoční sézonou českým e-shopům pořádný políček. Jedna z největších amerických společností totiž po řadě spekulací konečně vstupuje se svým internetovým obchodem i na český trh. Kdo by však čekal samostatný e-shop pro Čechy, mýlil by se. Amazon totiž pro nás zpřístupňuje své německé stránky amazon.de, které začal překládat do češtiny a navíc z něho nabízí pro české zákazníky dopravu zdarma.

Nicméně funguje i česká doména amazon.cz. Po jejím načtení ale budete automaticky přesměrování na německý e-shop s přepnutou lokalizací do češtiny. Ta zatím není dokonalá, protože překlad stále probíhá a v češtině jsou tak prozatím jen určité sekce. Navíc překládat je z velké části automatizovaný, a tak sem tam narazíte na nesrovnalosti. Na češtinu je možné se přepnout i manuálně, a to konkrétně v pravé části horního menu.

Amazon cesky

Podstata, proč Amazon využil svou německou pobočku, spočívá především v tom, že spousta českých obchodníků už jej využívá a má na něm vystavené své zboží. Navíc na amazon.de je již zalistovaná tuna produktů a tak americký gigant jen začal jejich popis překládat do češtiny. Stejně tak německý Amazon nově využívají další země Evropy, a tak kromě České republiky z něho nově koupí i na Slovensku, v Dánsku, Švédsku, Finsku a Maďarsku.

Doprava zdarma

Lokalizace do rodného jazyka však není to jediné, čím chce Amazon české zákazníky přilákat. Nabízí taktéž dopravu do České republiky zdarma, a to u objednávek v hodnotě nad €39 (1000 Kč). Podobnou akci mimochodem měl Amazon už před rokem. Možnost bezplatného standardního dodání je při splnění cenové podmínky zákazníkovi při dokončování objednávky nabídnuta automaticky. Více o dopravě zdarma do ČR si můžete přečíst zde.

Amazon doprava do ceske repiubliky zdarma

Pro snazší orientaci je pro Čechy dostupný i převodník měn. Na e-shopu je možné v současné době platit buďto debetní nebo kreditní kartou. Dostupná je i funkce 1-Click Buy, díky které je možné za zboží zaplatit po jediným kliknutím na příslušné tlačítko.

amazon-pic

Dnes nejčtenější

.