Zavřít reklamu

Do segmentu domácích asistentů v následujících dnech zavane čerstvý vánek z Amazonu. Společnost se podle posledních informací chystá vydat novou verzi svého produktu Echo. Nový model nabízí řadu nových funkcí a celý segment tak posunout zase o kousek dál. V tomto roce by měl přijít se svou verzí domácí asistentky také Apple. Novinka od Amazonu tak bude pravděpodobně přímým konkurentem toho, s čím se v Cupertinu na podzim vytasí.

Nejzásadnější změnou je celková podoba, která je značně přepracovaná, aby se do zařízení vešel sedmipalcový dotykový panel a údajně také kamera, jenž slouží pro potřeby videohovorů. Obrazovka by měla umět sloužit jako jakési digitální zrcadlo podobně, jako produkt Echo Look.

Nový produkt je dražší než současný Amazon Echo. Cena je 229$ (tedy necelých 6 tisíc korun), která koresponduje s přidanou výbavou a novými schopnostmi. Společně s novým produktem společnost plánuje také novou funkci podobnou interkomu, kdy budou různá Echo zařízení schopná komunikovat mezi sebou (po síti samozřejmě). Jak se k novince Amazonu postaví Apple, bychom mohli zjistit již letos.

echotouchscreen-780x376

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.