Zavřít reklamu

V tomto roku sme mohli o spoločnosti Amazon počuť už niekoľkokrát, pokiaľ sa jedná o prípravu nového hardvéru či produktov, ktoré môžu mať pre spoločnosť veľký význam. Nie je to tak dávno čo sme informovali o tom, že Amazon odkúpil službu Evi, hlasovú asistentku, ktorá je dnes ešte dostupná pre všetky zariadenia so systémom iOS 5.0 a novším. Najnovšie však denník The Wall Street Journal zverejnil správu, podľa ktorej Amazon už v nasledujúcich mesiacoch hneď dva úplne nové produkty.

Prvým z nich je high-end smartfón,ktorý by mal ponúkať možnosť zobraziť 3D fotografie bez okuliarov. K tomu by telefón využíval technológiu snímania sietnice, vďaka čomu by telefón automaticky vypočítal uhol, pod akým sa má daný obrázok zobraziť. Toto by vyústilo v optický klam, kedy by sa zdalo, že sa obrázky vznášajú nad obrazovkou, skoro akoby sa jednalo o hologram. Navyše, Amazon hodlá ešte viac vylepšiť funkcie Samsungu, a preto nový prístroj z dielne Amazonu bude možné ovládať takmer kompletne očami.

Rovnako zaujímavo môže znieť aj správa o novom hudobnom prehrávači, ktorý by mohol konkurovať iPodu, respektíve pripravovanej službe iTunes Radio. Aj keď o tomto prístroji zatiaľ nie je známych veľa informácií, tie kľúčové tvrdia, že prístroj by mal byť plne závislý na internetovom pripojení, keďže bude streamovať hudbu zo serverov spoločnosti. Môže sa tak jednať o fyzický doplnok pre používateľov Amazon Cloud Player, ktorý by však mohol ponúkať aj niekoľko ďalších výhod. Samotný prehrávač by tak zrejme bol dostupný vo verzii WiFi + 3G, nie je však vylúčená ani možnosť WiFi-Only. Zvláštne však je, že už dnes môžu používatelia počúvať svoju hudbu prostredníctvom oficiálnej Amazon Cloud Player aplikácie na zariadeniach so systémom iOS 5.0 a novším.

amazon

*Zdroj: MacRumors s odkazom na platený článok Wall Street Journal

Dnes nejčtenější

.