Zavřít reklamu

Amazon Fire TV 4KAmazon představil vlastní řešení Apple TV, které nese název Fire TV a přináší podporu 4K! Posledních 14 dní jsme žili novinkami, které představil Apple a tak jsme se k nové Fire TV dostali až dnes, ovšem Amazon ji představil jen pár dní po představení Apple TV. Novinka je vybavena Fire TV Stick, tedy dálkovým ovládáním s hlasovým ovládáním a podporou pro 4K.

Amazon se také chlubí tím, že má co nabídnout nejen co se hardwaru týká, ale především pak co se týká obsahu a tvrdí, že má největší množství kanálů, aplikací a her mezi všemi streamovacícmi přehrávači. Fire TV označuje za nejsnadnější možnost jak si vychutnot HBO Now, Hulu, WatchESPN, Showtime everywhere, SLing TV, Netflix, Amazon Video, Starz Play, Encore Play, NBC News, Spotify, Pandora, Plex, Vevo, Youtube a mnoho, mnoho dalších.

Například Netflix navíc již vysílá ve 4K a Amazon Video taktéž. K dispozici je řada pořadů, ale další budou rychle přibývat a tak se Amazon Fire TV stane první možností, jak si skutečně vychutnat svoji 4K TV.

517OV6EDg0L

Zajímavé je, že zařízení samotné nabízí 8GB paměť a podporu microSD karet až s kapacitou 128GB, díky čemuž si můžete přehrávat filmy přímo z karty a tak stačí stáhnout film na počítači, nahrát jej na kartu a přehrávat na tv. Samozřejmostí je pak připojení Wi-Fi pomocí technologie 802.11ac a MIMO.

51dIUaKqkYL

Amazon navíc celkově představil trojici zařízení, první je Fire TV Stick, což je miniaturní zařízení o velikosti flash disku, které se připojuje do HDMI portu a v balení nabízí dálkové ovládání s podporou hlasového ovládání. Nabízí však procesor pouze s jedním jádrem a absenci microSD karet nebo USB. Cena je však pouhých 39$. Druhou možností je Amazon Fire TV o které je tento článek, která stojí 99$. Třetí možností je pak Amazon Fire TV Gaming Edition, jenž je stejná jako klasická Amazon Fire TV, ale v balení obsahuje také ovladač pro hraní her. Bohužel Amazon v současné době nedoručuje ani do ČR ani do SR a objednávat tak můžete pouze pomocí specializovaných služeb, které zboží dodají až k vám domů, což se však prodraží.

51JNaSATZfL

Dnes nejčtenější

.