Zavřít reklamu

AdBlock Browser icon

Tvůrci velice populárního softwaru na blokování reklam napříč celým internet Adblocku Plus dnes vydali svůj vlastní mobilní prohlížeč pro platformy iOS a Android, který si můžete do svého zařízení stáhnout zcela zdarma. Prohlížeč byl jara tohoto roku testován jen mezi hrstkou uživatelů, ale dnes se konečně dostává do App Store.

Prohlížeč má za úkol jedno jediné – blokovat reklamu napříč celým internetem. Společnost je sice specializovaná na blokování reklam, ale uvádí také, že prohlížeč vás má ochránit před škodlivým softwarem, šetřit vaší baterii a mobilní data, které by jinak reklamy spotřebovaly. Uživatelé samozřejmě mohou stránky přidávat do white listu, tudíž se na nich blokování reklam nebude aktivovat a tím tak mohou stránku podpořit v její budoucí tvorbě.

Načasování vypuštění aplikace do App Storu je ale poněkud zvláštní, jelikož iOS 9, jehož datum vydání by měl zítra Apple prozradit, obsahuje rozšíření, které umožňuje blokovat reklamy přímo Safari, což doposud nebylo možné, jelikož si uživatelé museli stahovat speciální aplikace, aby docílí podobného efektu. Je tedy logické, že si uživatel spíše nainstaluje doplněk pro iOS, který mu umožní nadále používat Safari, než aby používal další prohlížeč, který nijak nekomunikuje s desktopovou verzí.

[appbox appstore id1015653330]

AdBlock Browser

*zdroj: theverge, Facebook

Dnes nejčtenější

.