Zavřít reklamu

Také vás rozčiluje, když vám zavolá některý operátor s jejich nabídkou a přemlouvá vás k převedení čísla k nim? Z tohoto důvodu jsem osobně pomalu přestal zvedat většinu hovorů, u kterých je uvedeno neznámé číslo volajícího. Stále je však otravné, že se vám lidé z call center dovolají a telefon začne zvonit. I to se však dá obejít jednoduchým trikem.

Většina uživatelů ví, že se dá zablokovat jednotlivé čísla. K tomu však musíte dané telefonní číslo znát a tímto postupem bychom ničeho nedocílili. K dosáhnutí toho, aby se nám neznámí volající nedovolali, dokáže posloužit funkce Nerušit, která je v iOS od nepaměti. Po správném nastavení funkce tak iPhone při příchozím hovoru od neznámého čísla nezačne vibrovat ani zvonit.

Jak na iOS automaticky blokovat neznámé volající a hovory bez ID volajícího

  1. Otevřete Nastavení a najděte funkci Nerušit.
  2. Přepínač u „Zapnout ručně“ přepněte do polohy zapnuto. Tím funkci Nerušit aktivujete a v horní stavové liště by se měla objevit ikona měsíce.
  3. Nyní klikněte na „Povolená volání“.
  4. Máte na výběr mezi dvěmi možnostmi. Pokud kliknete na „Oblíbení“, dovolá se vám každý, koho máte v kontaktech vloženého do oblíbených. To se hodí, pokud například chcete, aby se vám dovolala jen rodina. Pokud si vyberete „Všechny kontakty“, dovolá se vám každý, jehož číslo máte uložené v kontaktech. Třetí možností je pak si v kontaktech vytvořit další skupinu, která se pak zobrazí v tomto nastavení a zvolit ji.

Nevýhodou tohoto řešení je, že vám nebudou chodit žádné notifikace a vy tak nebudete mít přehled o dění z ostatních aplikací. I tak se ale jedná o vcelku šikovné řešení a dá se na něj zvyknout.

iPhone call FB

Dnes nejčtenější

.