Zavřít reklamu

Instagram - iconAsi bylo jen otázkou času, než reklamy zasáhnout i populární sociální síť Instagram, ale všichni tak nějak doufali, že se nic podobného nestane. To by ovšem nesměl Instagram patřit pod Facebook, který z reklam vyloženě žije a vydělává mu nemalé peníze. Vzhledem k obrovské popularitě Instagramu se nyní rozhodl přidat reklamy i na místní zeď, kde budou nabízeny každému uživateli.

Původně byly reklamy na Instagramu limitovány jen na Spojené státy, ovšem dnes Intagram na svém blogu zveřejnil informace, že postupně uvolňuje reklamy pro všechny ostatní země a úplného pokrytí se dočkáme do konce měsíce, tedy do 30. září.

Uživatelé mohou přidávat jen 15 vteřinové reklamy, ale inzerenti mají možnost nahrát až 30 vteřinovou reklamu, aby podle Instagramu mohli do videa vnést jakýsi příběh a tím tak oslovit uživatele. Instagram se i z tohoto důvodu upustil od tradičního formátu ve tvaru čtverce a před týdnem oznámil, že fotografie a videa lze na Instagram umístit i ve formátu na výšku, díky čemuž se tak roztáhne na zeď. Právě díky tomu mají inzerenti větší možnosti při tvoření reklam.

Kromě toho ještě uživatelé, kteří si budou chtít zaplatit reklamu na Instagramu, mohou pod video přidat speciální tlačítko, které si pojmenují a to vás odkáže příslušnou stránku, kde se dozvíte více informací nebo si budete moci produkt rovnou zakoupit. Bez tohoto tlačítka by samozřejmě neměly reklamy na Instagramu cenu.

Reklamy na Instagramu

*zdroj: iMore

Dnes nejčtenější

.