Zavřít reklamu

iPhone-6s-keynote icon
Spoločnosť Apple dnes okrem očakávanej novinky, iPhonu 6s, predstaví aj niekoľko ďalších zaujímavých zariadení. V prvom rade je to nová Apple TV štvrtej generácie, ktorá prichádza zhruba tri roky oproti prvým špekuláciám a ponúkne tonu inovácií. Predovšetkým je to úplne nový operačný systém s obchodom App Store, Siri a ďalšími funkciami, ktoré sú súčasťou iOS 9. Takto veľká premena si zaslúžila pomenovanie systému na tvOS, ktorý má vlastne celkom podobné meno ako watchOS, taktiež postavený na aktuálnej verzii iOS. Prostredie je síce totožné s dizajnom súčasného Apple TV OS, avšak s niekoľkými odlišnosťami. V prvom rade je tu prítomných oveľa viac flat prvkov známych z iOS a OS X, nie len ikony. Zahŕňa množstvo transparentných prvkov. Medzi prvé aplikácie pre Apple TV patrí nielen Periscope, ale aj Airbnb.

Na evente by sme sa mali samozrejme dozvedieť aj informácie o cene ďalších produktov ako je iPad Pro. Ten by mal nakoniec v základnej verzii ponúkať 32GB úložisko a stojí 799 dolárov. Ďalej bude na predaj 64GB verzia za 899 dolárov a 128GB za 999 dolárov. Za verzie s podporou WiFi+Cellular si priplatíte, najdrahšia verzia stojí 1129 dolárov, čo už má celkom blízko k cenám MacBooku. Novinkám o iPade Pro sa viac venujeme v článku iPad Pro bude stát jako MacBook.

iPad Pro

Taktiež by sme mohli uvidieť zopár nových remienkov pre Apple Watch. Podľa špekulácií by mohol Apple predstaviť aj lacnejší zlatý variant pre ľudí, ktorí si nechávajú pozlátiť svoje základné Apple Watch. Malo by ísť o Apple Watch Sport v zlatej farbe s tým, že odtieň sa bude zrejme líšiť od zlatej, ktorá je použitá u Apple Watch Edition. Spoločnosť tiež spolupracuje s prémiovými partnermi, módnymi značkami, ktoré by mali obohatiť Apple Watch o nové funkcie a predstaviť nové remienky a je možné, že už zajtra uvidíme jedno z týchto partnerstiev (patrí sem LVMH?). Je však možné, že Apple oznámi nové remienky od partnerov až pri predstavení druhej generácie Apple Watch. Niektoré projekty sú totiž ešte stále v počiatočných fázach vývoja.

No a nakoniec sa dozvedáme, prečo sa na pozvánke nachádza Siri. Okrem toho, že bude hrať dôležitú rolu v novej Apple TV, Apple plánuje u nového iPhonu 6s priniesť vždy zapnutú Siri, ktorú je možné aktivovať jednoducho vyvolaním príkazu “Hey Siri”. Momentálne je treba mať iPhone pripojený k nabíjačke alebo docku, aby bola táto funkcia funkčná. iPhone 6s si však poradí s večne zapnutou Siri aj bez nabíjačky.

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.