Zavřít reklamu

iPad Air 2 iconAbsolútnou novinkou na tohtoročnom iPhone evente bude obrovský tablet určený predovšetkým na prácu s profesionálnymi aplikáciami, obecne známy ako iPad Pro. Ide o celkom prekvapivé rozhodnutie, ale na druhú stranu sa nám v tom spraví poriadok, keďže po novom môžeme čakať vždy jeden iOS event v septembri/září a jeden Mac event v októbri/říjnu. Tablet bude zaujímavou novinkou, ale vďaka zdrojom blízkym serveru 9to5mac sme sa teraz dozvedeli nové informácie o tablete s obrovským displejom a ešte väčším využitím. A čo by sme mali čakať?

V prvom rade, základný iPad Pro ponúkne 64GB úložisko s tým, že v predaji bude aj drahší 128GB model. Apple bude ponúkať samozrejme aj WiFi+LTE verzie, ale za ten si už poriadne zaplatíte. Ako totiž vravia zdroje, najdrahší model (128GB WiFi+Cellular) by mal stáť toľko čo MacBook, čiže 1299 dolárov. Okrem toho bude v predaji samostatná Bluetooth klávesnica navrhnutá špeciálne pre iPad Pro a práve tu sa naskytá otázka, či si profesionáli radšej na svoju prácu nekúpia MacBook Pro miesto iPadu, obzvlášť keď iPad Pro beží na iOS. Nech už je to akokoľvek, Apple očakáva problémy s dostupnosťou v čase vydania. Ten je stanovený na koniec novembra/listopadu s tým, že predobjednávky budú spustené už o mesiac skôr.

iOS 9 Multitasking Keyboarda

Narozdiel od iPhonu 6s, iPad Pro bude predávaný len v troch farebných variantoch – Silver, Gold a Space Grey. V tablete bude predinštalovaný systém iOS 9.1, ktorý je priamo optimalizovaný pre veľký, 12.9-palcový displej s rozlíšením 2732 x 2048 pixelov. Zdroje vravia, že iPad Pro je naozajstné monštrum, pokiaľ ide o rozmery a môžeme čakať, že na jednu obrazovku sa hravo zmestia dve aplikácie s rozmermi, akoby ste mali vedľa seba položené dva iPady Air – narozdiel od odľahčeného multitaskingu pre iPad Air 2 a iPad mini 4, kde sa musia aplikácie prispôsobiť menšej uhlopriečke. iPad Pro obsahuje procesor A9X, ktorý prináša obrovský nárast výkonu oproti minuloročnému čipu A8X. Novinka tiež ponúkne 4 stereo reproduktory, ale napriek špekuláciám tu uvidíme len jeden Lightning port, čiže žiadne USB-C na boku ani bočný Lightning.

Apple sa nakoniec rozhodol, že spoločnosť bude predávať všetko príslušenstvo pre iPad Pro samostatne – stylus aj klávesnicu. Stylus disponuje podporou Force Touch a v predaji budú dve rôzne klávesnice. Jedna bude pripomínať bežnú bezdrôtovú klávesnicu Apple Wireless Keyboard a druhá bude kombinovať ochranný obal s klávesnicou, na spôsob tabletu Surface. Apple bude nakoniec predávať samostatné Smart Covery a Smart Case obaly pre iPad Pro.

iPad Pro in hand

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.