Zavřít reklamu

mota-smartring-1_iconKdyž jsem poprvé viděl MOTA, chytrý prsten, tak jsem si řekl, že je to taková hloupost, že to snad nikdo nemůže prodávat. Byl tehdy představen, jako crowdfundingový nápad. Chytré prsteny jsou zřejmě nejmenší možná nositelná elektronika. Pár takových nápadů bylo, u MOTA se nejedná o premiéru, jako příklad mohu uvést například chytrý prsten Smarty Ring . Těžko říct na koho MOTA cílí, protože moc mužů, kteří nosí prsteny, mimo snubní, neznám. Když si k tomu přidáte, že prsten je schopen svítit a zobrazovat notifikace, tak to musí vzbudit na veřejnosti značný poprask. Pojďme se podívat, jak vypadá koncept chytrého prstýnku MOTA.

Co všechno si představujete, že by měl umět chytrý prsten? Vývojáři slibují, že vám díky němu už nikdy neunikne žádné upozornění z telefonu. Umí informovat o příchozích hovorech, SMS zprávách, E-mailech, notifikacích z Facebooku, Twitteru a dalších. Při takovémto obdržení notifikace prsten zavibruje. Nastavení notifikací zřejmě půjde upravovat v oficiální aplikaci.

MOTA-Smart-Ring
Kompatibilita je nastavena pro Android a iOS, o spolupráci s Windows Phone, potažmo Windows, se nic neví. Prsten byl k vidění na veletrhu IFA 2014. Osobně se moc těším na nadcházející veletrh IFA 2015 v Berlíně, protože se tam vždycky objeví nějaký zajímavý kus hardwaru. Zřejmě nejočekávanější kouskem, který bude představen by mohly být hodinky Samsung Gear S2. Bohužel ty z vás, kteří mají důvod těšit se na hodinky Huawei, musím zklamat, protože hodinky budou představeny až 22. září. Přičemž IFA probíhá od 3. do 9. září. O všech zajímavostech ze světa nositelností (a nejen to) vás budeme informovat.

  • Chytrý prsten MOTA si můžete přeobjednat přímo zde za nemalých 200 dolarů 
1409758576000-Mota-SmartRing-1_icon

Dnes nejčtenější

.