Zavřít reklamu

Mark FieldsZda Apple nebo Google skutečně pracují na autonomních vozech nebo jen na technologiích, které by měly použít ostatní společnosti, které již v automobilovém průmyslu patří mezi zaběhlé značky, to stále ještě netušíme, ovšem již nyní se o tom hojně spekuluje. Apple i Google vytvářejí každý rok mnoho inovací a stejně jako v posledních letech změnili svět výpočetních technologií, mohou změnit i další technologie.

Otázkou je, zda se toho mají zaběhlé společnosti v automobilovém průmyslu obávat nebo to mohou brát spíše pozitivně. Ve Fordu mají jasno, stačí se podívat na vyjádření CEO společnosti Ford Marka Fieldse, které poskytl během zveřejnění finančních výsledků za druhé čtvrtletí letošního roku.

„Kdo ví, co Apple nebo Google dělají. Je to ale pozitivní pro průmysl, pokud jde o vytváření konkurence nebo inovací. V některých případech to vede k hospodářské soutěži, v některých případech i k partnerství,“ uvedl CEO společnosti Ford Mark Fields.

Co se týká Fieldse, je to celkem zvláštní vyjádření od muže, který na začátku letošního roku uvedl, že stejně jako by asi nikdo nechtěl ,aby Ford prodával telefony, nechceme aby společnosti bez zkušeností představily vozidla, která budou sloužit lidem. Je tedy dost možné, že již začala vyjednávání mezi Fordem a Applem nebo Googlem, která prozradila, že obě společnosti pracují na technologiích, které by mohly stávající automobilky zařadit do svých vozů, ale nesnaží se přijít přímo s vlastním vozem.

Apple-Car-2-1024x547

Dnes nejčtenější

.