Zavřít reklamu

AppleTV Remote conceptI přesto, že Apple opustil od plánů vývoje vlastní televize, jelikož tým pracující na projektu nedokázal vytvořit nic zajímavého a jedinečného, co by se lišilo od zbytku trhu, si Apple nechal patentovat vlastní dálkový TV ovladač s Touch ID, který by měl sloužit k ovládání nové Apple TV, jenž by mohla dorazit už za měsíc, a také jako příslušenství pro HomeKit zařízení.

Patent je pospán poměrně podrobně a uvádí, že ovladač by měl obsahovat senzor pro detekci biometrických charakteristik uživatele a sloužit tedy stejně jako Touch ID na iPhonu nebo iPadu. Patent dále prozrazuje, že ovadač by měl umět rozpoznat i zvuk a mohl by být tedy ovládán hlasem, což dává smysl především pro HomeKit, ale není vyloučeno, že funkce nebude určena i pro novou Apple TV.

Apple v patentu naznačuje, že Touch ID může sloužit jako rozpoznání uživatele, tudíž by Apple TV mohla okamžitě nabídnout oblíbené kanály právě ověřeného uživatele, stejně tak by se ale nastavila zvolená teplota pro uživatele nebo by se otevřely dveře od garáže. Vše by záleželo na tom, co by si uživatel předvolil a jaké HomeKit příslušenství by používal.

Na závěr je však důležité podotknout, že Apple si zažádá a je mu schváleno spoustu patentů, kterých ve výsledku ani nevyužije a do žádného svého produktu jej neimplementuje.

touch-id-apple-tv-homekit

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.