Zavřít reklamu

twitterPřed několika měsíci jsme pro vás připravili obsáhlý článek o magickém muži Jackovi Dorseyovi, kterého spousta lidí v Silicon Valley viděla jako nového Steva Jobse. I přesto, že Jack Dorsey tuto roli nenaplnil, stále jde o jednoho z nejvýznamnějších lídrů v technologickém světě. To se projevilo obzvláště poté, co se po odchodu Dicka Costola z Twitteru stal z Jacka Dorseyeho dočasný CEO. Ten ale tak najednou stojí v čele dvou obrovských firem, jedna z nich je Twitter, druhá z nich je prodejce platebních systémů Square.

To se ale Twitteru vůbec nelíbí. Ten Jackovi poslal jasný vzkaz: pokud chceš být znovu plnohodnotný CEO naší společnosti, budeš muset odejít ze Square. Ano, jde o stejnou firmu, se kterou se Apple domluvil na nových platebních terminálech, které budou podporovat Apple Pay, což díky jejich nízké ceně povede v další rozšíření této služby od Applu.

Twitter v pár dní staré zprávě investorům vysvětlil, že na pozici plnohodnotného CEO bude uvažovat pouze nad kandidáty, kteří se vedení firmy budou moct věnovat s plným nasazením. To je skoro s jistotou odpověď na Dorseyeho komentář o tom, jak nehodlá odstoupit ze Square, který Dorsey spoluzaložil po svém dřívějším odchodu z Twitteru.

Jde tak o zajímavý problém, který se bude muset co nejdříve vyřešit. Twitter na tom totiž z finančního hlediska není moc dobře, jelikož se mu stále nepodařilo zavést propracovaný systém, ze kterého by se daly vydělat velké peníze, a to i přesto, že má Twitter obrovskou základnu uživatelů. Navíc je tu neustálý tlak od konkurence v podobě Facebooku, Snapchatu nebo Redditu. Twitter tak musí najít spolehlivého a uznávaného CEO, který by se těmto problémům věnoval s co největším odhodláním. Pokud Dorsey, který si mimochodem nechal narůst opravdu majestátní plnovous, od svého slibu setrvat ve Square neustoupí, Twitter bude muset hledat jinde. Jedinou pozitivní zprávou je fakt, že akcie Twitteru po odchodu Costola z pozice CEO stouply, a to hlavně díky tomu, že Dick Costolo nebyl moc oblíbený a investorům nepřipadal jako člověk, který by Twitter mohl vytáhnout ze současných vážných problémů.

jack dorsey

*Zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.