Zavřít reklamu

Pokémon GO app iconCo donutí desítky milionů lidí po celém světě běhat za virtuálními příšerami. Proč se hodnota akcií Nintenda dokázala zvýšit 7x během pár dní díky této hře. Proč ji všichni milují? Tak právě na to se vám pokusí odpovědět CEO Pokémon Go, kterým je John Hanke ze společnosti Niantic.

John hned na úvod říká: „Hra je sama o sobě ulehčením reálného života, stejně jako pohodová aplikace, která tě zavede na různá místa v tvém okolí. V tom je hlavní rozdíl od ostatních strategických her, kde je hlavní úlohou překonávat překážky a zabít hlavního bosse.“

Hra vsází na tři hlavní faktory, které z ní dělají fenomén. Mezi ty patří cvičení, nový pohled na svět a prolomení ledů. Pojďme se na ně podívat pěkně od začátku. V App Store jsou tisíce aplikací, které vás mají donutit se hýbat, hubnout, cvičit nebo prostě dělat cokoli jiného než číst LsA.

Pokémon motivuje k pohybu také ale bez toho, aniž byste si to primárně uvědomovali a místo počtu spálených kalorií, ujetých kilometrů nebo podobných věcí sledujete stáv svého Pokéballu. Hra tak donutí ke sportování nebo alespoň pohybu malé děti stejně jako dospělé.

pokemon-go-fb

Díky hře prozkoumáte místa ve svém okolí o kterých jste možná ani nevěděli že existují. Musíte jít k vodě, musíte jít ke kopci, k tělocvičně a zkrátka si rozšiřujete obzory a hledáte nová místa ve vašem okolí, kam byste se jinak jen těžko dostali. Tím jak vyrazíte do ulic budete poznávat nové lidi, kteří mají stejný zájem jako vy a můžete se tak snadno dát do řeči. Co na tom, že většinou s 30 letým geekem, který vypadá jako majitel vápenky, ale alespoň si pokecáte.

Pokémon GO je inspirovaný klasickou hrou Pokémon Red and Blue z roku 1998, která vyšla na původní GameBoy. Cílem bylo vytvořit zapomatovatelnou hru pro fanoušky klasického Pokémona, něco co dokáže kombinovat soupeření a hledání postaviček. Aplikace musela být jendoduchá na ovlávání a to je podle Johna Hanke hlavní důvod úspěchu. „Taktéž jsme zahrnuli do hry vývoj postav aby byly silnější, protože jsme se báli nepochopení hry ze strany hráčů nové generace, která Pokémon neznala z doby, kdy to byl fenomén,“ dodává CEO Pokémon Go. A abych to jednoduše dokončil, Pokémon GO v podstatě dělá vše, proč jsem si pořídil psa.

*Zdroj: businessinsider.com

Dnes nejčtenější

.