Zavřít reklamu

P_setting_fff_1_90_end_500.pngAsus VivoWatch mohou zaujmout hned několik skupin lidí. Rozhodně elegantně zaměřené, tak stejně pořádné geeky, ale i sportovce. To je asi poprvé co říkám, že nějaké hodinky jsou snad pro každého, zkrátka každý si u nich najde něco svého a osobního. Dalo by se říci, že je to výhoda, protože VivoWatch dokáží oslovit velké spektrum, ale co vlastně ve finále vše nabízí? Pojďme se na to podívat v dnešním článku.

Hodinky se až nápadně podobají Pebble Time, což je asi tak jediný menší neduh, jinak je práce na designu velice dobře odvedena. Nebál bych se říct, že se jedná o jedny z nejhezčích chytrých hodinek na trhu. Design je elegantní, ale zároveň nijak extra nevybočuje z řady. Hodinky nemají ostré rohy, ale zaoblené do čtverce. Na přední straně si všimnete displeje a informačního LED proužku pod ním. Pozor, displej není safírový, takže ať už chcete, nebo ne, škrábancům se nevyhnete. Ještě by se slušelo zmínit, že díky normě IP67 jsou hodinky voděodolné a prachuodolné.

ASUS-VivoWatch_2-1024x1024

Asus VivoWatch mají vlastní operační systém od Asusu, zvaný KoodOS, takže zřejmě i tato značka nadobro ukončila spolupráci s Android Wear. To s sebou přináší mnohá pozitiva. Tím hlavním je asi skutečnost, že hodinky se stávají o sto procent univerzálnějšími, než pouze s Android Wear. Prostředí vypadá velice vlídně k uživateli a přehledně. Na hlavní obrazovce můžeme vidět čas, stav baterie. Dotykovými gesty se můžeme dostat k budíku, měření UV záření, nebo přehledu aktivit a denních úkonů a v neposlední řadě k měření tepu, které probíhá neustále, není to tak, že si o změření musíte říct.

Dále se můžeme dostat k funkci, kterou Asus nazval Index štěstí. Funguje tak, že čím více aktivit máte, tím štastnější den máte. Mimo budík, mohou Vivo Watch sledovat i váš spánek. Jenomže tyto dvě funkce spolu nespolupracují. To je velký nedostatek hodinek, protože u konkurence to funguje tak, že vy si nastavíte budík, např. mezi 7:00-7:30 a hodinky vás vzbudí v tu nejvhodnější dobu (tedy ve chvíli kdy máte nejlehčí spánek) mezi těmito časovými hodnotami. Jenomže u Asus Vivo Watch to tak nefunguje. Velké mínus.

Displej je opravdu chlouba tohoto přístroje, protože Asus nevsadil na klasický LCD zobrazovač a spokojil se s monochromatickým displejem na úhlopříčce 1,28 palců a hodinky tak jdou skvěle přečíst i na přímém slunci, ale díky podsvícení i ve tmě. To znamená i velmi nízkou spotřebu, takže při normálním vytížení se hodinky udrží 8 až 10 dní. A při opravdu vysoké zátěži, uvádím například celodenní výlet, nebo sportování, v klidu přežijete s pěti dny. Musíme uznat, že toto jsou vskutku velice příjemné hodnoty a Asus si zaslouží za ně pochvalu. Nabíjení probíhá klasickým způsobem dokovací stanice, nic extra, ale vcelku rozšířené řešení.

asus_vivowatch_10_0
Za kolik by se asi mohli tyhle hodinky prodávat? I cena vás mile překvapí. Cena hodinek které fungují i jako, vcelku obstojný, fitness náramek se zastavila na 4 000 Kč (hodnota z Heureka.cz). Přijde mi, že Asus VivoWatch v lecčem jen dohánějí konkurenci, ale v lecčem zase konkurence dohání je. Opravdu univerzální hodinky za skvělou cenu a plno funkcí. Co víc si přát?

Asus-Sports-Fitness-VivoWatch
ASUS-Vivo-Watch

Dnes nejčtenější

.